A The Last of Us 2 rekord nyitása volt 2020 legerősebbje az USA-ban

Idén a Naughty Dog rekord-dobása talált be legjobban az amcsiknál, egyetlen játék lohol szorosan a PS4-exkluzív Last of Us 2 nyomában, a Call of Duty.

A The Last of Us Part II még egy hónappal a PlayStation 4-es megjelenése után is történelmet ír. A Naughty Dog folytatása uralja az eladási toplistákat olyan országokban, mint az Egyesült Királyság, Spanyolország vagy az USA. Most a Last of Us 2 azzal is elbüszkélkedhet már, hogy az idei évben ő szedte össze launch-nál a legtöbb pénzt.

 

Az adat a VentureBeat-től származik, amely NPD Group tagja, s csak olyan cégektől gyűjt eladási adatokat, akik megosztották azokat. Akik viszont nem osztják meg, mint a Nintendo (így az ő first-party exkluzív játékaik sem szerepelnek a listán), a Battle.net az Activision Blizzard-tól, vagy a miktrotranzakciós bevételek és különböző előfizetések bevételei mind-mind lemaradnak a listáról.

A lista a játékok által hozott dollármennyiség szerint helyezi őket sorba, a második játék eszerint a logika szerint a második legnagyobb bevételt hozó játék idén, amely nem más mint a Call of Duty: Modern Warfare lövölde, azt követi nagy ellenfele, az egészen más ligában játszó 2020-as Nintendo Switch-es játék, az Animal Crossing: New Horizons. A negyedik hely sem okozhat túl nagy meglepetést az amerikaiakat ismerve, a GTA V az, mely jó úton jár afelé, hogy minden idők legtöbb profitot hozó videójátéka legyen, még annak ellenére is, hogy a közelmúltban egy ideig ingyenes volt PC-n.

 

  1. The Last of Us Part II
  2. Call of Duty: Modern Warfare
  3. Animal Crossing: New Horizons
  4. Grand Theft Auto V
  5. Mortal Kombat 11
  6. Red Dead Redemption 2
  7. Ring Fit Adventure
  8. NBA 2K20
  9. Mario Kart 8 Deluxe
  10. Minecraft Dungeons

 

 

Szintén érdemes észben tartani azt a tényt, hogy június hónap legtöbbször letöltött PS4 játéka lett a már megjelenése előtt nagy figyelmet keltő The Last of Us 2, így nem meglepőek az azt követő eladási számok sem. Mat Piscatella az NPD Group-tól azt mondta, hogy a játék máris az év harmadik legtöbbet fogyott játéka az Egyesült Államokban, s minden idők második legjobb nyitó hónapját produkálta Észak-Amerika történetében, amely listán csak a Marvel’s Spider-Man előzi meg.

 

Ne hagyjátok ki tesztünket a játékról, amelyben megtudhatjátok, hogy mire fel ez a nagy felhajtás!

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu