Assassin’s Creed: Valhalla: „hódít a brutalitás” – a la Mortal Kombat/Sniper Elite [VIDEO]

Az Assassin’s Creed: Valhalla átvesz egy bizonyos brutális játékelemet a Mortal Kombat, vagy Sniper Elite játékokból.

„Hódít a brutalitás!” – énekelte a nyolcvanas években az Sziámi, és ugyanezt mondhatjuk el a modern videójátékokról is. Szó sincs arról, hogy a fejünket csóválva bölcselkedjünk és/vagy megbotránkozzunk ezzel kapcsolatban (ezt másokra hagyjuk…), pusztán arra a játékelemre szeretnénk utalni, amelyet a Ubisoft Forwardon levetített Assassin’s Creed Valhalla trailerben láthattunk, amikor Eivor a levegőben úszva gyilkolja meg az egyik ellenfelét, mely jelenet során az alkarjára illesztett rejtett, asszaszin pengével mellkason döfi (ezt a lenti videóban 5:27-től láthatjuk). A kamera ebben a pillanatban bizonyos más játékokból ismerős „röntgen nézetre” és lassított felvételre váltott, így láthattuk, hogy milyen pusztítást végez a penge a belső szervekben. Kapásból két olyan játékot is felhozhatunk példának, ahol szintén ezt a megoldást alkalmazták: az egyik a Sniper Elite-sorozat (már jó régóta), ahol a mesterlövészünk golyója trafálja telibe a német katonákat, a másik pedig a Mortal Kombat epizódok, ahol közelharcok során „ismerkednek meg” a harcosok egymás belső szerveivel.

Sokan úgy gondolták, hogy ez csak a trailerben használt látványelem lesz, azonban most kiderült, hogy ez koránt sincs így.

Maga a Valhalla rendezője, Benoit Richer árulta el Twitteren egy erre rákérdező felhasználónak, hogy valóban, ez a megoldás a játékmenetben is benne lesz. Vagyis Eivort irányítva a játékos hozhatja majd elő az összecsapások közben, így mi maguk is kiélvezhetjük a látványos gyilkosságot.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu