DualSense: mit gondol róla Geoff Keighley? [VIDEO]

Tegnap este – ahogy a minap beszámoltunk róla – Geoff Keighley bemutatta a next-gen PlayStation kontrollert.

A DualSense nagyobb váltás lesz a DualShock 4-hez képest, mint amit az Xbox Series X (Xbox Series S?) kontrollere ad az Xbox One-os kontrollerrel összevetve. A fénycsík ezúttal sem marad le, a Share gombot pedig átnevezték Create (tehát megosztó helyett alkotó) gombra. A kontrollert egy sima USB-C csatlakozón keresztül lehet tölteni, és ha nem akarunk egy 3,5 mm-es csatlakozóval mikrofont/headsetet csatlakoztatni, akkor a beépített hangszórót és mikrofont is használhatjuk. A hagyományos rezgő motorokhoz képest fejlettebb módszerrel (voice coil actuatorral) rendelkezik az új kontroller.

Keighley szerint a programozható adaptív ravaszokban feszültség van – példaként az íj és a nyíl párosát hozta fel; ahhoz hasonlót érezhetünk majd mi is a kontroller használata során. Egy akciójátékban pedig mondjuk a fegyver újratöltését érzékelhetjük. A játékok tervezői feszültségi pontokat alkothatnak, így meghatározott százalékú lenyomástól függően adnák a ravaszok a játékosnak az adott visszajelzést. Keighley azt állítja, hogy a játékmenetben ez hosszabb távon lesz nagy hatással, és bár már az első PlayStation-generáció óta van rezgő kontroller (DualShock), a haptika új réteget ad az élményhez, mert nem csak egy rezgő pont van, így nincs egyszerű ki/be állapot. Más érzéseket is lehet teremteni.

A DualSense hangszórója Keighley szerint nagyobb frekvenciatartománnyal bír a DualShock 4-kal szemben, és gyakran közvetlenül a haptika történéseihez kapcsolódik a DualSense-hangszóró – legalábbis az Astro’s Playroomban (ami nem csak egy techdemó lesz, hanem jó 2-3 órányi élmény, állítólag) nagyobb változatosság van a hangok tekintetében, és szerinte minden játék máshogy (esetleg nem annyira) fogja használni a kontroller audiólehetőségeit. A demóban szerinte erősen használják a haptikát, és a hangok közül van, ami ehhez kapcsolódik. Ha ehhez hozzáadjuk a Tempest 3D hang engine-t, a végeredmény elég érdekes lesz Keighley szerint. A DualSense szerinte nagyobb tömegű, de nem jelentős mértékben, ám jobban felépítettnek gondolja.

A DualSense, ahogy a PlayStation 5 is, valamikor az év végén (novemberben?) jön. Az ár és a megjelenési dátum nem ismert, de az előbbiről azt mondja a Sony, hogy időben értesíteni fognak minket az előrendelés kezdetéről.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu