Far Cry 6 – Csak az Xbox-verzió lesz 4K?! Mi lesz PS-en?

Egy roppant gyanús Far Cry 6 promóciós kép roppant sok gyanakvásra adott okot a játék 4K-képességeivel kapcsolatban. Most megszólalt a Ubisoft is…

Far Cry 6: van még remény a PS4 Pro és a PS5 változatok számára?

A generációváltás küszöbén állunk. Sok a mindennapos találgatás, egy-egy elejtett, meggondolatlan mondat, mondatrészélet is elképesztő lavinát indíthat el. Ebben a légkörben minden kis technikai részlet segíthet a játékosok számára megérteni, hogy mire számíthatnak a következő generációtól, a PS5-től és az Xbox Series X-től, már ami a grafikát és a gépek erejét illeti. Nem is olyan régen történt, hogy a Ubisoft Forward eseményen hivatalosan is bejelentették az egy ideje pletykált Far Cry 6-ot, a legfigyelmesebb játékosok pedig most felfigyeltek egy részletre az egyik képen, amely sok találgatásra adott okot: a kis szövegrészlet szerint a 4K UHD felbontás csak az Xbox One X-en és az Xbox Series X-en lesz elérhető.

Talán ez azt jelenti, hogy a PS5 már indulásakor felbontásbeli problémákkal küzd majd?

 

 

A kép persze tovább keringett az interneten, sokan sok mindent mondtak, míg végül a Ubisoft Support is megszólalt a témában az egyik Twitter-felhasználó kétségeire reagálva:

„A képen látható szöveg értelmében az FC6 4K Ultra HD-ban fog futni Xbox One X-en és Xbox Series X-en. A Ubisoft Support-nak nincs egyéb hozzáfűznivaló információja egyelőre más rendszereket illetően.”

 

Az igazság az, hogy fogalmunk sincs, hogy PlayStation-ön vagy Xbox One-on és Xbox One S-en hogyan fog futni a játék. Más szóval, a 4K-t tuti nem fogja elbírni egyik Xbox alapmodell sem, habár ez olyan dolog, amire, valljuk be, számítani is lehetett – de ennek ellenére érdekes, hogy a Sony konzolokról még mindig semmit nem tudunk. Se rosszat, se jót. Van itt még néhány kérdés: minden idők legerősebb Xbox konzolja, a Series X natív 4K-ban futtatja majd a játékot, vagy felskálázva? És a PlayStation? Képes lesz egyáltalán a 4K felbontás elérésére, és ha igen, akkor natív felbontáson vagy felskálázva? Várnunk kell még, hogy ezen kérdések választ nyerjenek.

 

Meglepő módon, annak ellenére, hogy a játék egy tomboló járvány közepén készül, mégis biztos dátumot mertek mondani a megjelenés kapcsán a fejlesztők: 2021, február 18.-án várható a game.

Ez alkalommal a Ubisoft egy fiktív Latin-amerikai trópusi paradicsomba repít el bennünket, Yara-ba, melyet Kuba alapján álmodtak meg a készítők, s amely felett az egykori gerillák uralkodnak, élükön az ország zsarnoki urával, Antón Castillo-val (akit Giancarlo Esposito játszik majd el) és fiával, akit az őrült apa arra nevel, hogy majd egy napon a nyomdokaiba lépjen.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu