The Gray Man: a Russo-fivérek, Ryan Gosling és Chris Evans főszereplésével készítenek egy politikai thrillert

MOZI HÍREK – A Bosszúállók után sem pihennek a Russo-fivérek: menekülős politikai thrilleren dolgoznak a műfaj egyik legjobbja: Mark Greaney regénye alapján.

Hogy a Marvel Moziverzum további filmes projektjeiben lesz-e majd része Anthony és Joe Russónak, azt még nem lehet biztosan tudni, azonban ők maguk továbbra sem ülnek a babérjaikon. A Bosszúállók: Végjáték után, több projekten is dolgoznak, például a Disney-féle élőszereplős Herkules produceri munkálatain. Emellett ők maguk is rendeznek Cherry címmel, Tom Holland főszereplésével egy pszichológiai drámát, továbbá igazán grandiózus politikai thrillert is, amely a Netflix számára készül és The Gray Man lesz a címe, két nagy sztár főszereplésével.

A Deadline számolt be a The Gray Manről, amely a Netflix eddigi legnagyobb, legköltségesebb vállalkozása: 200 millió dollárral dobták meg a James Bond-filmekre erősen hajazó thrillert, amely, ha sikeres lesz, akár franchise-zá is bővülhet. Ami a gyártást illeti, a Netflix mellett a Russo-fivérek gyártócége, az AGBO dolgozik majd a projekten, mely cég például Tyler Rake: A kimenekítés, a Netflix legsikeresebb saját gyártású filmjét is megalkotta.

Ami a film sztoriját illeti, Joe Russo mellett a forgatókönyvírói csapatban olyan emberek dolgoznak, mint Joe Sharpnel (Race – A legendák ideje, Seberg), illetve a Marvel-filmjeiken is dolgozó Christopher Markus és Stephen McFeely (az utolsó két Bosszúállók, Amerika Kapitány: A tél katonája és Polgárháború), valamint Anna Waterhouse (Race, Seberg).

A James Bond-párhuzam egyébként onnan is jön, hogy a The Gray Man alapja egy hasonlóan sikeres bestseller-sorozat, amelyet Mark Greaney írt és már 2009 óta ostromolja az eladási listákat, 8 folytatással maga mögött. Greaney-ről azt kell tudni, hogy Tom Clancy halála után ő vette át Jack Ryan-sorozatát, a filmes adaptációk (Vadászat a Vörös Októberre, Férfias játékok, Jack Ryan: Árnyékügynök stb.) sikere után. Mozikban is forgalmazzák majd a filmet (ha végre a COVID-19 pandémia megengedi…): a regények megfilmesítésének jogai a Sony/Columbiánál vannak.

A film egy igazi macska-egér üldözés és harc lesz egy Court Gentry nevű profi bérgyilkos (Ryan Gosling) és egy CIA ügynök, Lloyd Hansen (Chris Evans) között. A két férfi eredetileg társ volt az ügynökségnél. Érdekesség, hogy eredetileg Brad Pitt alakította volna a főszerepet, Charlize Theron neve is felmerült, továbbá James Gray (Ad Astra) rendezte volna, azonban ezt a verzió évekkel ezelőtt kukázták. A Russo-fivérek ezután kezdték el a kulisszák mögött átírni az egészet.

A Russo-fivérek egyébként „ihletnek” Marvel szuperhősfilmek egyik legkedveltebb filmjét: az Amerika Kapitány: A tél katonáját is tekintik, csak a szuperképességeket és kosztümöt mellőzve. A Netflixszel való társulás oka pedig az, tapasztalatuk szerint a szolgáltató mindig is nyitott volt a nem konvencionális történetekre, a kreatív megoldásokra.

A The Gray Man forgatása nagy eséllyel januárban kezdődhet meg Los Angelesben, a többi helyszínről még nem tudni. Jelenleg a gyártás folyamatának előkészítési fázisa zajlik.

Forrás: Deadline

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu