Virtuális valóság 2.0 – Haptikus öltözettel megspékelt élmény [VIDEO]

A virtuális valóság még messzebbre visz, mint eddig – az új haptikus, érintés-alapú öltözékkel a bőrünkön érezhetjük kedvenc játékainkat.

Az OWO egyszerre 30 fizikai élményt garantál valós időben.

 

A minket körülvevő VR-technológia újabb utakra vezet, ahol a fejlesztők azt remélik, meglelhetik a mindent vivő szerkezetet, amellyel tökéletesen beleélhetjük majd magunkat a játékokba. A science-fiction persze jócskán előttünk jár ezen a téren, elég csak a Star Trek energiamezőivel szabályozott tapintásos érzéseire gondolni (holoszoba), a Mátrix-ra, ahol hőseinket foglyul ejtette a virtualitás, vagy a Ready Player One-t alapul venni, ahol mindenki sportot űz abból, hogy ellátogat kedvenc virtuális világaiba, ahol is minden varázslatot valóban átél, átérezhet. Messze vagyunk még persze attól, hogy a VR-t összekeverjük a valóságunkkal, illetve behelyettesíthessük azt a virtuális világokkal.

 

 

 

 

Az OWO egy különleges haptikus, érintést garantáló mellény, mellyel ott érezhetjük bőrünkön mindazt, amit hősünk érezne. A mellényt az OWO Game fejlesztette, amivel kisé közelebb hozhatjuk a valósághoz a játékokat, ez lenne ugyanis a VR célja ugyebár. Az öltözék azt ígéri, hogy egyszerre akár 30 különböző fizikai inger is érhet majd minket a használata során, úgy, mint lövések és azok hatásai, szél, súlyok megemelése, vezetés és még sok minden más.

 

A szerelés még nem megvásárolható, de egy verziója már létezik, fel lehet iratkozni az OWO weboldalán egy hírlevélre, amellyel a cég értesít minket, amint az megjelenik, ezen felül különböző promóciós anyagokat is kaphatunk így. Emellett szerepel egy lista is a cég által fejlesztett alkalmazásokról, melyekkel vásárlás után majd kipróbálható lesz a különleges ruha.

 

Habár jelenleg egyik nagyszerű VR játék sem támogatja majd hivatalosan a mellényt, így a Marvel’s Iron Man és a Half-Life: Alyx sem, mindenesetre a vállalat oldalán található egy hivatalos lap, melyet kitöltve a különböző stúdiók kapcsolatba léphetnek az OWO-val, ha együtt szeretnének a jövőben működni.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu