Fable: bejelentés a héten? Nagy dobásra készül a Microsoft?

Az Xbox Series X egyik ékköve lehet a Fable visszatérése.

A múltban már figyelemmel követtük a Fable Twitter-fiókja körüli mizériát (és ehhez hozzávehetjük a Perfect Dark-ügyet is), és mindeközben erősen arra gyanakodtunk, hogy a Forza Horizon játékokat fejlesztő Playground Games áll mögötte (ez már akkor is a fejünkben volt, amikor bejelentették a második stúdiójuk nyitását…). A Microsoft biztosan nem fogja pihenni az egyik régebbi, de talán még mindig fontosnak mondható IP-jét.

A ResetEra fórumon Klobrille, egy megbízható bennfentes azt írta, hogy július 23-án, az Xbox Games Showcase-ben (ez kb. egy óra tömény játék lesz) be fogja jelenteni a Microsoft az új Fable-t, de ne bizakodjuk el magunkat: a játék engine-jével készült trailert fognak vetíteni, de játékmenetetet nem fognak mutatni (ezt a Halo Infinite esetében viszont megteszik, de az már elvárás is…). Szerinte hasonló lesz a videó a Horizon II-féle trailerhez (itt a Horizon Forbidden Westre gondolt), így legalább kisebb mértékben kifejezhetik, hogy mire számítsunk.

Újabb érdekesség, hogy Klobrille szerint a multiplayer fizetős fal is le fog dőlni – nem az a kérdés, hogy megszűnik-e, hanem mikor fog. Ez kapcsolódik ahhoz, hogy az Xbox Live Gold éves előfizetési modellje csendben megszűnt, és ez kell az Xbox One-on ahhoz, hogy online multiplayerezhessünk. Ha az Xbox Series X (Xbox Series S?) esetében nem kell fizetni a multiplayerért, a Microsoft nagyot húzhat. Ezzel pedig a Sony PlayStation Plus szolgáltatása lenne a kereszttűzben.

A Fable új része állítólag reboot lesz, amiben Albion és Aurora már eltűnt, a Spire-t újraépítették – egy őrült király azt kívánta, hogy egy aszteroida csapódjon a bolygónak, de úgy tette ezt, hogy a jövőben ez megismétlődjön. Most pedig nekünk kell ezt megállítanunk. Theresa és a hősök guildje egy démoni ajtón keresztül egy másik bolygón vannak, és az időutazásnak nagy szerepe lesz.

Mindez még nem hivatalos, de napokon belül jöhet a megerősítés.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu