Női streamerek és zaklatás – videójáték készül róla! [VIDEO]

A női streamerek dolga nem egyszerű, a rengeteg mellvillantás rengeteg tahó hozzászólást szül – sőt, olykor a végeredmény egyenesen zaklatás

Gondoltátok volna, hogy van olyan játék, ami ezt az érzékeny témát dolgozza majd fel? Nos, úgy tűnik igen, mégpedig egy régivágású interaktív FMV videóátvezetős játék, ahol is a készítők az említett problémára akarták felhívni a figyelmet… Állítólag. Végül aztán el kellett távolítaniuk a játék előzetesét az azt ért kritikák miatt.

A megközelítéssel volt sokaknak baja, miszerint a készítők hasznot akartak húzni egy létező problémából.

 

Pár napja bejelentettek egy élőszereplős videókkal operáló játékot, amelyben megismerhettük volna, hogy mennyi zaklatásnak vannak kitéve a streamer lányok, s hogy közvetítés közben mennyi dolga akad egy moderátornak a sértő vagy nem oda való kommentek miatt. A videó felkerülése után a Gamer Girl című játékot ízekre szedték a gamerek, akik nem értettek egyet a Wales Interactive játékának megvalósításával. A csapat egyébként egy másik játékon is dolgozik, melynek címe Headspun.

 

A stúdió eltávolította végül az előzetesét, de megvédte a „játékot”, mondván hogy reflektálni akart egy problémára, nem pedig pénzt csinálni belőle.

 

„Szerintünk ez egy olyan játék, amelyre feltétlen szükség van.” – írta a Wales Interactive.

A cucc egyébként egy tartalomgyártót követ a mindennapi munkája során, s bemutatja ahogyan a leányzó képességei fejlődnek az idő elteltével. A cél az, hogy Abi a vádaskodások, sértések és zaklatások közepette is sikeres maradjon. A történet végül egy névtelen alakra kezd koncentrálni, aki rászáll hősnőnkre, és megszállottjává válik.

 

Az még hagyján, hogy a játék kiárusítja azt a traumát, amelyet sok félmeztelen, mellkidobós streamer lány átél, miközben valaki más játszik helyettük, ők pedig milliókat kaszálnak, de ráadásul Abi provokatív célzattal direkt a streamer sztereotípiák szerint lett megalkotva a gameben, melyet sokan kritizáltak is. A valóságban a streamerek egyáltalán nem ilyenek, mint tudjuk – állítják sokan…

A Wales Interactive közben mindvégig hű maradt filozófiájához:

 

„Az online zaklatás és bántalmazás valós probléma és minden nap megtörténik, a mi játékunk erre a problémára igyekszik felhívni a figyelmet – szerintünk ez egy olyan játék, amelyre feltétlen szükség van.”

 

Nos, a walesi csapat, mely a sikeres The Bunker FMV-játékkal büszkélkedhetett korábban ezzel úgy tűnik részéről le is zárta a vitát: szeptemberben tervezik megjelentetni a már most nagy port kavart játékot PC-re Steam-en keresztül, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Most jöjjön a játék megdöbbentő előzetese, melyet páran kimentettek az internet pöcegödréből, mielőtt még végleg törölték volna…

 

 

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu