PlayStation 5: korlátozott előrendelések?

Ezzel akarja a Sony megakadályozni, hogy egyesek továbbértékesítsék aranyáron a PlayStation 5-öt, ha abból készlethiány mutatkozna.

A PlayStation Direct weboldal forráskódját kielemezte egy Reddites felhasználó, és az tűnt fel neki, hogy van benne egy hibaüzenet. Ez azt írja, hogy mindössze egy verziót lehet a PlayStation 5 Standard Editionből vagy PlayStation Digital Editionből vásárolni. Tehát fogyasztónként egy konzolt lehetne vásárolni. A forráskódból az is kiderült, hogy a PlayStation 4-es termékek rendelkezni fognak valamilyen PlayStation 5-támogatás jelzéssel. Nem véletlenül mondjuk azt, hogy termékek: még nem tiszta, hogy a játékok is érintettek, vagy csak a kiegészítők kapják meg majd ezt a jelzőt. Ha a játékok is érintettek, akkor ezzel jelezheti a Sony, hogy eleinte nem sok PlayStation 4-es cím fog PlayStation 5-támogatással rendelkezni a konzol megjelenésekor.

Érthető, hogy miért tervez ilyesmit a Sony: a PlayStation 4-ből csak a PlayStation 2-nél fogyott kevesebb a PS-családon belül, így az új konzolpáros iránt nagy kereslet lesz. Ezt alátámasztja az, amiről korábban írtunk: a Sony feljebb csavarta a gyártási rendelését, így az 5-6 millió konzol helyett 10 millió PlayStation 5-öt remél a megjelenés utáni hónapokban eladni, ugyanis ekkora készletet rendelt be a cég. Viszont így is lehet készlethiány, mert ha jól áraz a Sony, el fogják kapkodni a PlayStation 5-öt. Ezt pedig egyes gazdagabb egyének és családtagjaik megrendelhetik, aztán majd ezen fognak profitálni a drágább értékesítéssel… ilyet már a NES Classic és a SNES Classic Edition esetében is láttunk, úgyhogy a skalpolás itt is sajnos felmerülhet.

A PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition pontos megjelenési dátuma még nem ismert (november egyik péntekét tippelnénk), ahogy az árazási stratégia sem hivatalos. Ha a Sony trollkodni akar, a július 23-ai Xbox Games Showcase során látható Halo Infinite játékmenet során lövi fel az előrendelői oldalakat és árakat… és ezzel megint elterelnék a figyelmet a Microsoftról.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)