Menu

A Madden NFL 21 – A rézbőrű-botrány a játékot is elérte

Botrány – a 83 éves Washington Redskins csapatot most sírva-könyörögve kényszerítik a fehérek, hogy változtasson logót és nevet – a Madden NFL 21-ben is…

Amíg a változtatás beáll, a csapat üres színekben és üres logóval játszik.

 

A változás szele elérte a játékipart is. Hogy jó-e ez nekünk vagy rossz, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre a rasszizmus elleni fellépés miatt most a Madden NFL 21 is változni kényszerül. A gyakran figyelmen kívül hagyott indián holokausztra emlékezve (mert bármennyire is fáj az amcsiknak, ez bizony az ő saruk) a szponzorok most a sportközösség több éves kérését lepecsételendő azonnali váltásra kötelezték az említett csapatot. A Washington Redskins való életbeli változásaira a Madden NFL 21-nek is reflektálnia kellett, így átmenetileg a csapat színt és logót váltott a játékban.

 

A modifikációk ugyanakkor nem csak külsőlegesek:

“Örömmel látjuk, hogy a Washington kész volt megváltoztatni csapata nevét és vizuális identitását.” – mondta az Electronic Arts képviselője az amerikai Kotaku-nak.

„Gyorsan dolgozunk, hogy átlagossá tegyük a Madden NFL 21 Washington csapatát, amíg a végső névre és logóra várunk.” – tette hozzá.

 

Ugyanakkor, sajnos, nem sajnos, a fizikai változatokon nem visszacsinálható nyomai is maradnak majd a csapat régi identitásának a módosítható külsőségeken túl: kezdve az audió-elemekkel, a csapat egyedi grafikájával, a stadionnal, közönséggel, a környezettel stb. Ezek mind a lemezen maradnak.

 

“A név- és logóbeli vátozások későbbi javítással érkeznek, mely automatikusan letöltődik majd.” – mondta egy szóvivő. “A megjelenéskor ugyanakkor a játékosok még régi utalásokat fedezhetnek fel a csapat egykori önmagára, de elhivatottak vagyunk abban, hogy ezeket eltávolítsuk a játékból a megjelenést követően.”

 

A Madden nem az egyetlen játék, melyet a fehér kollektív bűntudat jegyében most egy az egyben átalakítanak: a hirtelen jött, George Floyd meggyilkolása előtt megjósolhatatlan társadalmi változások miatt az USA elkezdett szembenézni múltjával: az egyik első játék ami a Madden-höz hasonló változásokat eszközölt a Fortnite volt, majd a Call of Duty a Modern Warfare-ben és a Warzone-ban.

Érdekesség, hogy a Washington Redskins név és logó egy 2013-as felmérés alapján az amerikai őslakosok leszármazottjainak mindösssze 10%-át zavarta… Ami nem is csoda, hiszen aki kicsit is utánanéz a dolgoknak, az tudja, hogy a név a csapat egykori indián edzője, William Henry Dietz előtt tiszteleg. Rasszista indíttatásnak eredetileg még csak az írmagva sem volt meg a név és logó mögött…

 

Hogy mi lesz a Washington új logója és neve, azt nem tudni, de úgy tűnik jogai akadályai is lesznek a változtatásoknak, s minden afelé mutat, hogy a csapat megtartja majd eredeti színeit. Érdekes ugyanakkor az is, hogy ha mindez ekkora bűn, akkor a Madden NFL 20-ból vagy korábbi részeiből is kipatchelik-e majd…

A Madden NFL 21 augusztus 25.-én érkezik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, s valamikor az év végén Google Stadia-ra, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu