Az A Way Out direktora szerint a Naughty Dog olyan, mint a fociban az FC Barcelona [VIDEO]

„Ha ebben a fejlesztőcsapatban vagy, olyan, mintha Champions League bajnokcsapata lennél,” – állítja Josef Fares.

A The Last of Us Part II múlt hónapban került boltokba és az az igazság, hogy a Naughty Dog kalandjátéka senkit sem hagyott hidegen – akár pozitív, akár negatív értelemben. Mi az előbbiek közé tartozunk és ez igaz Josef Fares-re is, aki a Wassup nevű Youtube-os műsorban osztotta meg rendkívül pozitív véleményét a játékról, sőt, a befejezésről is, amelyen oly sok gamert megosztott.

„Ó, igen, nem fogom elspolierezni a végét, de én imádtam! Jó hosszú volt a játék, amíg befejeztem, mert én alaposan, minden részletet megvizsgáltam… és a sok részlet a játékban… őrületes! Nem is tudom, hogy csinálják. Ha csak például azt az egy dolgot nézzük, ahogy a kötélen mászás mechanikáját kidolgozták… tudod, ez a sz*r mennyire komplex?!”

Fares azt emelte ki, hogy sokszor látszólag egyszerű dolgokat – mint például amikor valaki levesz egy inget egy játékban – is komplex egy videojátékban megvalósítani, ha az realisztikusan akarják megoldani. Mivel a Naugthy Dog minden apró részlet terén elsőrangú munkát végzett, egy szerinte legrangosabb footballcsapathoz, az FC Barcelonához hasonlította.

„A Naughty Dog olyan, mint egy focicsapat, az FC Barcelona. Ha ott játszol, készen kell lenned. Úgy oda nem mehetsz, hogy valamire azt mondod: „OK, ezt nem tudom!” Nem, ha egyszer ott vagy, a bajnokok ligájában, akkor mindenre készen kell állnod, ha meg nem vagy kész, akkor ne menj oda, mert ők a kib*szott topon vannak!”

Josef Fares egyébként gyakran válaszol kérdésekre ennyire felspanolva, emlékezzünk csak vissza például, amikor 2017-ben a The Games Awards-on elküldte az Oscar-díjat az anyjába. („Fuck the Oscars!”) A svéd-libanoni származású játékfejlesztő eredeti szakmája egyébként filmrendezés, szóval lehet némi fogalma Hollywoodról…

Ami pedig azt a kérdést illeti, hogy maga Fares akar-e AAA kategóriájú játékot fejleszteni jövőben, ezt válaszolta:

„Igen, valamikor majd a jövőben. De az én szabályaim szerint.”

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu