Cyberpunk 2077: mit gondolnak a fejlesztők a BLM-mozgalomról?

A lengyel stúdió is megszólalt a Black Lives Matter (Fekete Életek Számítanak, innentől csak BLM) mozgalom kapcsán.

Egy lengyel weboldal, a Spider’s Web kérdezte még júniusban Pawel Saskót, a Cyberpunk 2077 küldetéstervezőjét több témáról, és köztük a BLM-mozgalom is felbukkant – vajon az Amerikában történő események hatnak-e a CD Projekt RED játékára? Sasko azt válaszolta, hogy a játékukat már jó ideje rögzítették – a fejlesztés utolsó szakaszában tartanak, ahol már a történetet nem módosítják, így nincs sem bővítés, sem ritkítás ezen a téren.

Hozzátette, hogy a The Witcher-trilógia és a Cyberpunk 2077 is kifejezi a stúdió filozófiáját. Nagy mértékben szórakoztató médiumról van szó, de nekik művészet is egyben, amivel az ő elképzeléseiket ki tudják fejezni. Számára nehéz elképzelni olyan eseményeket, ahol hirtelen módosítani, mozgatni kellene bizonyos elemeket a játékban. Szerinte a témát érintő elemeket meg fogjuk találni a játékban, de rögtön utána kihangsúlyozta, hogy a Cyberpunk 2077 nem akar politikai nyilatkozat lenni – a csapatnak ez egy művészeti alkotás, és ettől nem akarnak eltérni. Ezt mindig mondja is a tervezőknek, hogy nem úgy érzi, mintha valamit gyártana, hanem mintha egy képet festene, esetleg zenét, történetet, filmeket alkotna. Ez is a legfontosabb a lengyel csapatnak: művészet számukra, ahogy a játékosnak előadott történeteket is annak tekintik.

A CD Projekt RED Sasko szerint több különböző emberből áll össze, és mindenkinek eltérő nézete van a politikáról, a vallásról, a magánéletről, a szexuális beállítottságukról és a politikai álláspontjukról. Mindig is a nyitottságot hirdetik, és olyan módon érik ezt el, hogy mindenki szóhoz jusson és mindegyik „árnyalatot” képviselni lehessen mindaddig, amíg az törvénytisztelő és nem káros. Ezért pedig mindegyik játékos találni fog valamit, és akár pár kérdésünkre is választ kaphatunk.

A Cyberpunk 2077 november 19-én érkezik (de a PlayStation 5, Xbox Series X patch csak egy későbbi időpontban jön a next-gen konzolokra, addig is támogatott lesz a játék).

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu