Yakuza: Like A Dragon: csak egy next-gen konzol kapja meg?

Hoppá, a SEGA kivételezhet egy konzollal, ha a Yakuza következő fő részéről Yakuza: Like A Dragon című játékról van szó.

A Yakuza: Like A Dragon, ami amúgy a Yakuza 7 lenne (Japánban Ryu Ga Gotoku 7-ként jött ki, szóval a hazai pályán ott a számozás), már jó ideje elérhető Japánban PlayStation 4-re. A nyugati verzióra még várnunk kell, viszont érdemes felidézni azt, amit az Xbox-vezér Phil Spencer mondott tavaly a londoni X019-en: a Microsoft keményen azon dolgozott, hogy az Xboxon a Kingdom Hearts, a Final Fantasy, és a Yakuza sorozatok (de más japán IP-k is) erősebb jelenléttel bírjanak.

Ennek lehet eredménye a Yakuza: Like a Dragon ESRB-s  és PEGI-s értékelése. Az észak-amerikai és az európai korhatár-besorolással foglalkozó bizottság is PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re, illetve… Xboxra értékelte a Yakuza/Ryu Ga Gotoku Studio játékát:

 

 

 

Attól most nézzünk el, hogy az Xbox Series S-t, a Lockhart kódnevű konzolt megerősítették, ugyanis az Xbox (2020) így több mint egy modellt fog takarni (Scarlett-termékcsalád…) – a lényeg ott van, hogy míg a Microsoft next-gen konzolja megkapta az értékelést, a Sony-é nem! Nincs ott a listában a PlayStation 5. Ez várható is volt: a redmondi cég már korábban is nagy dirrel-dúrral, melldöngetve hirdette, hogy a játék Series X-re lett optimalizálva, és az Xboxos weboldalán is olvashatjuk, hogy ez mit is jelent: páratlannak nevezett töltési időket, látványvilágot, alacsony reakcióidőt (ami a kontrolleren lenyomott gomb és a játékban ehhez köthető cselekedett között telik el), és akár 120 FPS-t.

Gyanítjuk, hogy mi történt itt: a Microsoft konkrétan lefizette a SEGÁ-t, hogy az eddig főleg PlayStationös IP-jük új részének next-gen kiadása időzített módon csak az Xboxon legyen elérhető egy évig, hogy majd 2021 őszén jöjjön a PlayStation 5-ös átirat, és a PS5 addig csak visszamenőleges támogatás révén fogja Ichiban Kasuga játékát futtatni.

A Yakuza: Like A Dragon ősszel jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra PC-re, és Xbox Series X-re (nyitócímként).

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu