Menu

Elhalasztva az NHL 21, next-gen verzió pedig nem is lesz!

Az NHL 21 PS5 és Xbox Series X verzióinak búcsút inthetünk, hála a koronavírusnak a jelen generációs játék is késni fog.

Öröm az ürömben, hogy legalább a mostani verzió kompatibilis lesz az új konzolokkal.

 

Habár úgy tűnhet, hogy a játékipar túl van a járvány nehezén, de az igazság az, hogy egyes címek még csak most fizetik meg a globális egészségügyi válság árát: ennek legújabb példája az NHL 21, mely halasztásra került a szokásos megjelenési dátumhoz képest, így szeptemberről októberre csúszott. Ehhez kapcsolódik, hogy a fejlesztés fókuszába is a jelenlegi generáció került, így a PS5-ös és az Xbox Series X-es next-gen jégkorongozásra még várni kell. Szerencsére az idén ősszel megjelenő jéghokis cím futni fog majd a next-gen masinákon.

 

Komoly változtatásokat kellett eszközölnünk a játék fejlesztése során

Az EA Canada megerősítette, hogy a távmunka hasznukra volt, de nem volt elég ahhoz, hogy elkerüljék a járvány hatását a fejlesztésre. „Ez az év tele volt különleges körülményekkel, ezért komoly változásokat kellett eszközölnünk hogy a játékot otthonról tudjuk fejleszteni. Az átmenet rendkívül sikeres volt, és elégedetten jelenthetjük ki, hogy a játék sínen van és kiteljesedhetett az eredeti víziónk, már csak pár hétnyi extra időre van szükségünk, hogy elbánjunk a fránya bugokkal és kipolírozzuk a játékot, magyarázta a stúdió.

 

 

A stúdió eredetileg úgy számolt, hogy már augusztusban tud mutatni valamit a játékból, de azt is elismerte, hogy új technológiák beépüléséhez idő kell, és igen sok erőforrásba került volna, szóval next-gen helyett az innovációra és új fícsörök hozzáadására koncentráltak inkább. „Lehet majd NHL 21-ezni a next-gen konzolokon, de csak kompatibilitással. Teljes figyelmünket az Xbox One-os és PS4-es verzióknak szenteltük, de rendkívül izgatottak vagyunk azt illetően, hogy mit hoz a jövő a következő generáción majd.”

 

 

Ez a döntés úgy tűnik már júniusban megszületett, hiszen a játék nem szerepelt a kiadó EA Sports előzetesén sem. Persze a legtöbb rajongó negatívan fogadta a hírt, s kihasználta az alkalmat hogy hangot adjon nemtetszésének az EA hozzáállását illetően, s rávilágítson a fejlesztőcsapatok méretei közötti különbségekre, ha például a FIFA-n vagy a Madden-en dolgozó csapattal vetjük össze az NHL-en ügyködő team-et.

 

Az NHL 21 pontos megjelenéséről sajnos még semmit nem tudunk, csak annyit, hogy talán valamikor októberben jön.  A Madden ezzel szemben augusztus 25-én jön egy súlyos botrányt követően, míg a FIFA 21 október 9.-én érkezik.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu