Elhalasztva az NHL 21, next-gen verzió pedig nem is lesz!

Az NHL 21 PS5 és Xbox Series X verzióinak búcsút inthetünk, hála a koronavírusnak a jelen generációs játék is késni fog.

Öröm az ürömben, hogy legalább a mostani verzió kompatibilis lesz az új konzolokkal.

 

Habár úgy tűnhet, hogy a játékipar túl van a járvány nehezén, de az igazság az, hogy egyes címek még csak most fizetik meg a globális egészségügyi válság árát: ennek legújabb példája az NHL 21, mely halasztásra került a szokásos megjelenési dátumhoz képest, így szeptemberről októberre csúszott. Ehhez kapcsolódik, hogy a fejlesztés fókuszába is a jelenlegi generáció került, így a PS5-ös és az Xbox Series X-es next-gen jégkorongozásra még várni kell. Szerencsére az idén ősszel megjelenő jéghokis cím futni fog majd a next-gen masinákon.

 

Komoly változtatásokat kellett eszközölnünk a játék fejlesztése során

Az EA Canada megerősítette, hogy a távmunka hasznukra volt, de nem volt elég ahhoz, hogy elkerüljék a járvány hatását a fejlesztésre. „Ez az év tele volt különleges körülményekkel, ezért komoly változásokat kellett eszközölnünk hogy a játékot otthonról tudjuk fejleszteni. Az átmenet rendkívül sikeres volt, és elégedetten jelenthetjük ki, hogy a játék sínen van és kiteljesedhetett az eredeti víziónk, már csak pár hétnyi extra időre van szükségünk, hogy elbánjunk a fránya bugokkal és kipolírozzuk a játékot, magyarázta a stúdió.

 

 

A stúdió eredetileg úgy számolt, hogy már augusztusban tud mutatni valamit a játékból, de azt is elismerte, hogy új technológiák beépüléséhez idő kell, és igen sok erőforrásba került volna, szóval next-gen helyett az innovációra és új fícsörök hozzáadására koncentráltak inkább. „Lehet majd NHL 21-ezni a next-gen konzolokon, de csak kompatibilitással. Teljes figyelmünket az Xbox One-os és PS4-es verzióknak szenteltük, de rendkívül izgatottak vagyunk azt illetően, hogy mit hoz a jövő a következő generáción majd.”

 

 

Ez a döntés úgy tűnik már júniusban megszületett, hiszen a játék nem szerepelt a kiadó EA Sports előzetesén sem. Persze a legtöbb rajongó negatívan fogadta a hírt, s kihasználta az alkalmat hogy hangot adjon nemtetszésének az EA hozzáállását illetően, s rávilágítson a fejlesztőcsapatok méretei közötti különbségekre, ha például a FIFA-n vagy a Madden-en dolgozó csapattal vetjük össze az NHL-en ügyködő team-et.

 

Az NHL 21 pontos megjelenéséről sajnos még semmit nem tudunk, csak annyit, hogy talán valamikor októberben jön.  A Madden ezzel szemben augusztus 25-én jön egy súlyos botrányt követően, míg a FIFA 21 október 9.-én érkezik.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu