Ghost of Tsushima: origamitisztelgés a kollégák előtt [VIDEO]

A Sucker Punch közel egy hete megjelent PlayStation 4-exkluzívja, a Ghost of Tsushima több easter egget is tartalmaz.

Az AllGamesDelta Twitterén remekül össze lett foglalva, hogy az origami figurák pontosan mit is jelentenek. A balta a Sony Interactive Entertainment Santa Monica felé biccent – ők készítették ugyanis a 2018-as, PlayStation 4-exkluzív God of Wart, és Kratos fegyvertárában ezt az eszközt is fellelhetjük. Ratchet értelemszerűen az Insomniac Games és a Ratchet & Clank felé tapogatózik.

Az ecset a Pixelopustól a Concrete Genie-re utal, a baseball ütő és a baseball labda SIE San Diego-nak szól (ők fejlesztik a jövőben multiplatformmá váló (!) MLB: The Show játékokat), az autó a Polyphony Digitalnak szól (Gran Turismo), a Tallneck a Guerrilla Games Horizon Zero Dawn-jában volt a zsiráfszerű ellenfél, a gitár pedig a Naughty Dog felé tiszteleg (The Last of Us Part II). A Shadow of the Colossus figura a SIE Japan Studio irányába hivatkozik (ők segítettek a Bluepoint Games-nek a PlayStation 4-exkluzív SotC remake-ben), a logók pedig a SIE londoni stúdiójának és a Kojima Productionsnek szólnak. A motor a SIE Bend Studiora utal (Days Gone), az imp pedig a Media Molecule-ra céloz (LittleBigPlanet, Dreams). Videóban is meg lehet tekinteni:

Így a Sucker Punch játéka mindegyik nagy Sony-közeli (vagy a Sony által közvetlenül birtokolt!) stúdió előtt tiszteleg, ami kecses gesztus: hiába mondja Eric Lempel, a PlayStation marketinges főnöke, hogy van még a tarsolyban újdonság a PlayStation 4-nek, ne tagadjuk: a Ghost of Tsushima a PS4 utolsó nagy exkluzívja.

A Gamesindustry-n pedig olvashatjuk, hogy az Egyesült Királyságban a bolti (tehát CSAK a lemezes/fizikai!) értékesítések tekintetében a Sucker Punch új IP-je messze lehagyta a Days Gone-t, a PlayStation előző új IP-jét: a megjelenés hetében közel 7%-kal több fogyott belőle lemezesen, ami a koronavírus miatt is nagyon jó eredmény. A játék így a heti toplista élén nyitott, ami azért is becsületes, mert a Nintendo nagy nyári meglepetését is lehagyta: a Paper Mario: The Origami King ugyanis ugyanazon a napon jött ki mint a Ghost of Tsushima.

Aztán a top 10 maradék nyolc helye: F1 2020, Animal Crossing: New Horizons, The Last of Us Part II, Mario Kart 8: Deluxe, Grand Theft Auto V, Minecraft (Nintendo Switch), Crash Bandicoot N Sane Trilogy, Luigi’s Mansion 3. Csak nekünk tűnt fel, hogy a listában elképesztően sok a PlayStation 4-es vagy Nintendo Switch-es exkluzív?!

Forrás: PSL, Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu