Rocket League: üzleti modellt és platformot vált a Psyonix népszerű játéka

Az autós focinak is nevezhető Rocket League a nyáron komoly változásokon fog átesni.

Korábban írtunk arról, hogy az Epic Games felvásárolta a Psyonix Studios-t, akik már több mint öt éve adták ki PC-n és PlayStation 4-en (és azóta Xbox One-on és Nintendo Switchen is) a játékot, ami a PS4-en hatalmas siker lett, köszönhetően az ingyenességnek – legalább is a PlayStation Plus-előfizetők felár nélkül férhettek a megjelenés hónapjában hozzá a verseny-személygépjárművekkel játszandó futballt. Már a felvásárláskor sejtettük, hogy a játék szépen lelép a Steamről, hogy Epic Games Store-exkluzív legyen…

A Psyonix bejelentette, hogy a Rocket League free-to-play modellre vált (még nem tudjuk pontosan, hogy mikor). Ezzel egyidőben az Epic Games Store-on is felüti a fejét a játék, és ez a verzió hasonló lesz az összes többi verzióhoz, továbbá cross-platform támogatással is rendelkezik, sőt, a PC-n a Steamesek és az EGS-t használók is megmérkőzhetnek. Ha már megvan a játék – platformomtól függetlenül -, továbbra is támogatott lesz, így frissítések és új funkciók is jönnek majd. Ez a Steames verzióra is vonatkozik, de hamarosan nem lehet már ott megvenni a játékot (lásd az exkluzivitás gondolatmenetét…).

Az inventory-ban minden megmarad. A free-to-play újítás amúgy cross-platform fejlődést is magával hoz, így egy Epic Games-fiókkal a tárgyakat, a Rocket Pass-os fejlődésünket, és a Competitive rangunkat is vihetjük mindegyik platformra. A játékkal már rendelkezők Legacy státuszt kapnak, ami révén a free-to-play újítás előtt megjelent minden Rocket League témájú DLC-t megkapnak, egy Est. 20XX jelzőt, ahol az első, játékkal eltöltött évünk jut az XX helyére (ha 2017-ben, akkor Est. 2017), több mint kétszáz Common tárgy Legacy minőségűre javul, de a Dieci-Oro Wheels, a Golden Cosmos Boost, és a Huntress Player Banner is „a veteránoké” lesz. Mindenki, aki a free-to-play bejelentés előtt online játszott, a Faded Cosmos Boostot is megkapja.

Úgyhogy a Rocket League-et hamarosan ingyenessé teszi az Epic Games: hiába, a Fortnite mellett itt is pénzforrást látnak a játékban.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu