Project Oxygen – Új FPS túlélő játék PC-re és új generációra

Az újonnan alapított lengyel Far From Home stúdió bejelentette első játékát, a Project Oxygen-t PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re.

 

Az egykori Techland, The Farm 51, Bloober Team és Larian Studio fejlesztőiből összeállt új csapat Boroszlóban székel, s ott fejleszti majd az új IP-t távmunkában az év hátralévő részében. A sajtónyilatkozat a Project Oxygen első részleteit is megosztotta, ami egy single player belső nézetes túlélő játék lesz. Egy co-op mód is tervbe van véve a megjelenést követően.

 

 

A Project Oxygen-ben a játékosok egy magányos tudóst alakítanak, felfedezve egy ökológiai katasztrófa sújtotta Földet, ahol az emberiség kudarcot vallott önmaga kihalásának megakadályozásában. Hogy még inkább beleéljük magunkat ebbe az egyedi világba, a játékot FPS-nézetbe helyezték, s egy komoly túlélő szimulátor köré húzták fel, melyben a game loop rendszeresen igényli majd a játékostól, hogy alámerüljön a veszélyes ismeretlenbe.

 

A felfedezés, a túlélés és a játékos sikere erősen függ majd a Project Oxygen egyedi járműveitől, a különös, technológiailag fejlett zeppelin bázisoktól, melyek irányíthatóak, fejleszthetőek és testreszabhatóak lesznek. Ettől a járműtől függ majd a játékos élete, itt szállhat meg a barátsságtalan lenti világ elől. Ez a mobil bázis lesz minden – utazási eszköz, létfenntartó berendezés, raktár, kutató laboratórium, menedék és végső menekülési pont.

 

A Project Oxygen története – Mikor világunk meghalt, kettő másik jött létre helyette

 

Az ökológiai összeomlás csúcsán az emberiség a fellegekbe menekült a Földről, melyet lakhatatlanná tett. Hogy túléljen, az emberek rettentő tornyokat hoztak létre, hogy a mérges gázok uralta felszín fölé törjenek. Innen akarták újjáépíteni a társadalmat, helyet biztosítani újabb kutatásoknak, s megpróbálni felszámolni a lent kibontakozó katasztrófát. Elkerülhetetlen volt, hogy ismét kudarcot valljanak. Az azonban rejtély maradt, hogy emberek egy kis csoportja hogyan úszta ezt meg s élt mégis túl.

 

Most, évszázadokkal később egy kíméletlen és újra alakult földi ökoszisztéma él és uralkodik a bolygó szennyezett talaja felett, miközben a hatalmas tornyok omladoznak felettük, az emberiség utolsó elkeseredett kísérletének emlékeiként. Ekkor történik, hogy egyetlen magányos ember visszatér ide, s kezdetét veszi a Project Oxygen története.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu