The Medium: két világ, egy játék

A májusban bejelentett The Mediumról több részletet is megtudtunk a Microsoft Store-os listázásnak köszönhetően.

Egy sötét rejtélyt kell megoldanunk – és mivel ezt csak egy médium (itt nem egy sajtóorgánumra kell gondolni…) tudja elintézni, másvilági dolgokra kell készülni. Egy elhagyatott kommunista szállóba utazunk, ahol az egyedi pszichés képességeinket használva fogunk rábukkanni a borzalmas titkokra, miközben olyan puzzle-ket is megoldunk, amik egyszerre két világot is érintenek (ilyesmit azért pl. a Dark Seed is csinált már majdnem három évtizede: a való világban nyitva hagyott ajtó a sötét világban is nyitva volt), de a gonosz lelkek is az életünkre törnek, miközben tehát két valóságot, két világot kell felfedeznünk (ezt a korábban az Observert is fejlesztő stúdió még szabadalmaztatta is!). Ez egy külső nézetes pszichológiai horrorjáték lesz.

A világok közötti utazás helyett egy időben felfedezhetjük a két valóságot a The Mediumban. Az Out of Body-val (magyarul kb. a Testen kívüli élménnyel) benézhetünk olyan helyekre is, ahová a testünkkel nem mehetünk (ilyet már láttunk indie játékokban is). Energiapajzsokkal megvédhetjük magunkat a másvilági támadásoktól, de támadhatunk is egy lélekrobbantó mozdulattal (ez sem evilági). A történet felnőtt, illetve kétértelmű lesz, ahol semmi sem az, aminek tűnik, és mindennek két oldala lesz. Médiumként többet látunk, hallunk és érzékelünk másokhoz képest, az új szemszögek megismerésével pedig a rálátásunk is módosulhat a Niwa-szálló körüli eseményekkel kapcsolatban.

A két világ közötti interakciókkal új utakat nyithatunk meg, továbbá a múltbeli eseményekből emlékek is feltörhetnek. A The Medium másvilága (a lélekvilág) a saját valóságunk sötét tükre (ez echte Dark Seed…), és itt a meg nem büntetett cselekedeteink, a gonosz vágyaink és a borzalmas titkaink formát öltenek. Az egészet Zdzisław Beksinski festményei inspirálták – egy lengyel disztopikus, szürrealista világokat alkotó festőről van itt szó. A The Medium „dupla” soundtrackjét Akira Yamaoka (Silent Hill!) és Arkadiusz Reikowski (Blair Witch, Layers of Fear, Observer – a Bloober Team házi zeneszerzője) hozta létre, aminek eredménye egy nyugtalanító, elnyomó környzetet lesz.

A The Medium valamikor az év végén érkezik Xbox Series X-re, PC-re (a Microsoft Store mellett Steamre is kihozzák majd), de az Xbox Game Pass részeként is elérhető lesz.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu