Ubisoft: egy szexuális zaklatással vádolt vezetőt kirúgtak a cégtől!

A francia cég egyre több alkalmazottat talál meg a belső nyomozása során…

Mostanában nem kíméli a sajtó a Ubisoftot (a legutóbb mi is összefoglaltunk pár eseményt), de úgy tűnik ez csak a jéghegycsúcsa.

A Ubisoft PR-os vezetőjét, Stone Chint kirúgták, és ő egy Twitlonger közleményben tájékoztatott minket erről. Azt mondja, hogy nem a szexuális zaklatások miatt megindított belső nyomozások miatt tették ki a szűrét, hanem a vezetési stílusa miatt lett kipenderítve a múlt héten. Fel is hozott pár példát: passzív agresszió, tiszteletlen nyelvezet a jelentésekben, illetve a kollégákkal sem bánt valami kesztyűs kézzel. Két esetben is egy-egy kollégát hívott randira, de az elutasítás után visszavágott nekik.

Chin nem kapta meg a teljes nyomozói jelentést, így nem tud semmi konkrétumot mondani, de hozzátette, hogy nem értette meg a nemi erődinamikát a férfiak és a nők között a cégben, és nem vette figyelembe, hogy a női dolgozók mennyire küszködnek nap mint nap a Ubisoftnál. Már 2018-ban is volt egy tweet, ami felteszi a kérdést, hogy „Felelősségre vonják-e valaha is Stone Chint? Szinte k___a biztos, hogy nem.” De itt azért kihangsúlyozzuk: Chin az első alkalmazott, akit kirúgtak a cégtől az ügyben. Az eddigi távozók (és köztük volt pár nagy személy, írtunk is róluk) mind felmondtak, egy kivétellel, aki csak hátrébb sorolt a Ubisoftnál… (ő volna Cécile Cornet, az emberi erőforrásokért felelős – HR – részleg korábbi vezetője)

A Gamesindustry-n pedig olvashatjuk Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatójának kommentjét az ügyben, amit a negyedéves pénzügyi jelentés során ejtett. (Erről meg nem írunk itt: röviden – minden szép és nagyon jó, a koronavírus miatt hatalmas profit, dúskálnak a pénzben. Electronic Arts dettó.) Azt mondja, hogy minden egyes alkalommal, amikor tudomásukra jutott egy ilyen ügy, kemény döntéseket hozott, és biztosra mentek, hogy ezek a döntéseknek tiszta, pozitív hatása legyen, de most már tisztán látja, hogy bizonyos személyek visszaéltek a beléjük vetett bizalmmal, és nem tartották be a Ubisoft által megbecsült értékeket. Guillemot sosem adja alább az ő értékeit és etikáját, és ezután sem fog másképp tenni.

A cégnek van is egy öt pontos terve, ezt röviden összefoglaljuk: a külsős cég által elvégzett, a zaklatásokkal kapcsolatban megindított nyomozás és az ezzel kapcsolatos szigor (ha erre szükség van), a szerkesztői csapat átalakítása Guillemot vezetésével, a HR-részleg folyamatainak átalakítása, egy névtelen visszajelzési rendszer, és a munkakultúráért felelős vezető, illetve a diverzitásért és befogadásért felelős vezető kinevezése.

Nos, erre mondják azt, hogy ez akkora PR-szöveg, hogy ez már képtelenség…

Forrás: VG247, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu