Végre játékmenet videó a Halo Infinite-ből [VIDEO]

A Halo Infinite élesben futott a ma esti Xbox bemutatón, és többek között a kampány módot és annak óriási tájait vehettük szemügyre.

Az Xbox Series X nyitócíme PC-n is elérhető lesz Steam-en át.

 

Azt tudtuk, hogy a Halo Infinite a ma este egyik fénypontja lesz, de a gameplay még így is meglepő volt: hogy generációváltásra okot adó játékmenetet láttunk-e? Hogy rohanunk-e majd az új konzolért csak azért, hogy ismét Halo-zni tudjunk? Nem, ez nem egy tipikus system seller sajnos. Azért Master Chief így sem okozott csalódást: a játék legalább kivételesen futás közben mutatott magából valamit, ezzel pedig az igen lapos Xbox Games Showcase egyik üde színfoltja tudott lenni, majdnem 9 perces bemutatójával.  A videó alaposan prezentálta, hogyan is fog kinézni az új generáción az a bizonyos „Combat Evolved”…

 

 

A változatos játékmenet és szüntelen akció játéka lesz ez, megdöbbentően folyékony ugyanis a gameplay: egyik fegyvert eldobjuk, már kapjuk is fel a másikat, gépekbe pattanunk be, vezetünk, elgázoljuk ellenségeinket, lövünk, amivel csak tudunk, közben ütünk-vágunk. Ugyanaz, amit már megszokhattunk, csak ezúttal sokkal pontosabban, sokkal technikásabban, sokkal gyorsabban, mint valaha.

Láttuk a játék helyszínét, láttuk az ellenségeket, a rendelkezésünkre álló fegyvereket és minden egyéb szerkezetet, járművet és kütyüt.

 

„Kampány demónk pár órával a Halo Infinite sztorimódjának kezdete után játszódik, itt találkozunk Master Chief-el és a pilótával, amint hajónk, a Pelican ellenséges össztűz alá kerül légvédelmi ágyúktól.” A pilóta, természetesen ugyanaz, akivel már a 2019-es E3 előzetesben is találkoztunk. A videó során megismerkedünk Escharum-al, a Banished új vezérével (mely frakciót Atriox vezette a Halo Wars 2-ben), akik maguktól megszerezték maguknak az egész gyűrűvilágot. Mivel pedig az Infinite tulajdonképpen egy „reboot”, van itt még egy csavar.

 

 

„Forgatókönyvíró csapatunk azon dolgozik, hogy olyan történettel rukkoljon elő, amely szórakoztató tud lenni minden játékosnak, szóval ne izgulj azon, hogy új vagy a Halo univerzumban, vagy fogalmad sincs arról, hogy kik a Banished frakció.” És mi van a játékmenettel? Nos, amint azt már korábban pletykálták, egy hatalmas világra számíthatunk (a Halo Waypoint blog szerint többszöröse lesz az utolsó két Halo-nak, együttvéve), félig nyitott játékmenet-elemekkel. A csáklya, amit a játék borítóján láttunk egyszerre szolgál majd mozgásra és az ellenségek mozgatására. Persze van itt még meglepetés cuccainkkal kapcsolatban.

 

 

Másik eszközünk a pajzsunk, mely egyfajta fedezék. Ez olyan ketyere lesz, amelyet bármikor bevethetünk majd, lecsaphatunk vele másokra, vagy elmenekülhetünk mögé az ellenséges tűz elől. Mindkét eszközt, a pajzsot és a csáklyát is használhatjuk majd multiplayer során, de kicsit másképpen fognak viselkedni.

 

Azt még mindig nem tudni, hogy pontosan mikor jön a játék, nincs pontos dátum se PC-re, se Xbox-ra. Amit viszont tudunk: elérhető lesz Xbox One-on, Xbox Series X-en pedig egyenesen 4K / 60 FPS-ben, ráadásul Smart Delivery-vel; azaz megvétele után bárhol játszható lesz. PC-n a Windows 10-en, Game Pass-en és Steam-en. Jelenleg az is felmerült, hogy talán lesz béta, azonban a Waypoint értesülései szerint a távmunka igencsak megnehezíti ennek elérését.

Forrás: 3Djuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu