Tell Me Why: megjelenési menetrendet kapott a Dontnod következő játéka [VIDEO]

A Dontnod Entertainment és a Microsoft nem fog ezúttal hónapokig váratni minket (ezt a Life is Strange-sorozat esetében ugyanis megtették).

Az Xbox Games Showcase során bejelentették), hogy a Tell Me Why első fejezete augusztus 27-én fog megjelenni Xbox One-on és PC-n (ezen belül is a Microsoft Store-on, illetve Steamen). A második rész utána egy héttel jön, a finálé pedig kettővel. Tehát három hét alatt le fogják tudni a teljes játékot.

A Tell Me Why két iker, Alyson és Tyler Ronan történetét meséli el. Tíz év után először találkoznak – akkor halt meg az édesanyjuk. Visszatérnek gyerekkori otthonukba a kies Alaszkában, és itt a duó rádöbben arra, hogy a közös múltjuk nem olyan, ahogy ők erre emlékeztek. A videóban az anyjuk, Mary-Ann maguk mögött hagyása is téma. A játékban Tyler és Alyson emlékeinek nagy szerepük van – a természetfeletti kötődés kettejük közt csak egyik módja annak, hogy az anya halála körüli események mögötti igazságot fel tudjuk majd fedezni.

A kötődés révén meghozott döntéseink meghatározzák Tyler és Alyson kapcsolatát, továbbá a játék történetére is hatni fognak választásaink, ugyanis elágazó párbeszédekre és drámai jelenetekre kell felkészülni, a la Life is Strange. (Gondoljuk bele: az első részben Max és Chloe, a Before the Stormban Chloe és Rachel, míg a második részben Sean és Daniel viszonyáról van szó…) A videóban eddig nem látott karaktereket is láthatunk, és ők vagy segítik, vagy hátráltatják az ikreket, és talán a legnagyobb kihívással kapcsolatban is láthatunk valamilyen betekintést.

A Dontnod és az Xbox Game Studios kulturális, lelki egészséggel foglalkozó, és a nemi beállítottsággal foglalkozó szószólókkal is beszélgetett és kutatásokat végzett, hogy megfelelően képviselve legyen minden, amiért a játék ki szeretne állni. A stúdió szerint a heti bontás során a rajongóknak lehetősége lesz megosztani az élményeit és elméleteit, és talán a fejezetek között az új történetszálakat is felfedezhetik.

Tehát a Tell Me Why első fejezete augusztus 27-én jön Xbox One-ra és PC-re, aztán szeptember 3-án a második, és 10-én a harmadik. A csattanó? Amikor az Xbox Series X megjelenik, ott lesz teljes egészében a nyitócímek között.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu