Pénzt osztogat a PlayStation Plus előfizetőknek a Sony a 10. szülinap miatt?

Most nem a postást kell figyelni, aki már ott csönget a milliókkal, hanem a PlayStation fiókunkat – és ez most nem is átverés. (Igaz, csak 10 euróról van szó.)

Gyakran láthatunk olyan szánalmas kamu pénzosztási posztokat, amelyek szerint Dwayne Johnson, Sylvester Stallone, Mark Zuckerberg és a többi sztár, vagy milliárdos már utalja is a pénzt neked, „csakfigyejjé!!!’” és a postás már ott is áll az ajtódban a milliókat érő utalványokkal – és még sorolhatnánk az emberek mérhetetlen hiszékenységére apelláló idióta átveréseket. Mindezek után minimum egy erős szemöldökfelhúzásra ad okot, amikor az ember azt olvassa, hogy maga a Sony is pénzt küld a rendszerén keresztül.

Pedig most nagyon úgy tűnik, hogy – nem csalás, nem ámítás – tényleg ez történik. Több olvasónk is jelezte az elmúlt órák során, hogy kaptak a PlayStation Store-on keresztült tíz dollárt, fontot vagy eurót a Sony-tól, egészen konkrétan a PlayStation Plus szolgáltatás 10. évfordulója apropóján. Amitől a dolog eleinte gyanúsnak tűnt, az az, hogy a cég a szokásos béna kommunikációjához híven még egy nyamvadt hivatalos közleményt sem osztott meg erről a kényszeres nagylelkűségéről, így az sem világos, hogy kik és mikor kapják meg ezt az összeget.

Amitől még furcsa ez a hirtelen pénzosztás, hogy maga a PlayStation Plus szolgáltatás 2010. június 29-én startolt el, az online játékmódokhoz szükséges tehát az időpont még úgy nagyjából stimmel. Azok, akik megkapták a pénzt, egy üzenetet kaptak erről a konzoljuk menüjében, viszont ebből nem sok minden derült (erről kicsit lejjebb láthattok egy képet). A Push Square úgy tudja, hogy a Sony folytonosan küldi szét az ajándékokat, szóval, ha esetleg még nem kaptátok meg, nem jelenti azt, hogy ti ezt már buktátok. Azt pontosan egyébként nem lehet tudni, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy a Sony szeressen minket és pénzt osszon ki nekünk, ahogy azt sem, hogy a PlayStation Plus jelenlegi (vagy régebbi) használata ehhez előfeltétel-e. Redditen viszont megosztottak egy képet egy üzenetről, melyen a PlayStation ügyfélszolgálatos munkatársa informál egy érdeklődő felhasználót, hogy csak néhány előfizető kapja meg a pénzt és azok is véletlenszerűen.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu