A Jak & Daxter visszatérésén dolgozik Mark Cerny?

A PlayStation 4, a PlayStation Vita és a PlayStation 5 vezető belső tervezője egy nagyobb PlayStation franchise visszatérésén dolgozik az új pletykák szerint.

Csütörtök este a Microsoft bemutatott egy halom játékot az Xbox Games Showcase során, és az ő esetükben nem tudjuk még, hogy vannak-e a tarsolyukban be nem jelentett meglepetések. (Valószínűleg vannak: nagy eséllyel augusztusban is lesz egy műsoruk, és itt jelenthetik be az Xbox Series S-t, a Lockhart kódnevű, kisebb next-gen Xboxot.) A Sony térfelén van most a labda, és hallottuk már, hogy augusztusban lesz egy újabb műsoruk.

Ezúttal nem a PlayStation 5: The Future of Gaming címen futhat majd a közvetítés, hanem a Nintendo Direct példája után indított State of Play név alatt. A pletykák szerint Mark Cerny pedig egy játékon ismét dolgozik. És nem, nem a Knack 3-ra kell gondolni (a Knack az ő agyszüleménye volt!). Ebben a videóban azt hallhatjuk, hogy egy angol kifejezéssel élve tentpole franchise is a PlayStation 5-ös nyitócímek között lesz. Magyarul ez azt jelenti, hogy egy annyira sikeres IP-ről van szó, ami a hátán is elviheti a konzolt a nyitó időszakban.

Cerny mostanában a platformer műfaj felé fordul. A kilencvenes években a Crash Bandicoot és a Spyro The Dragon nélküle el sem indulhatott volna. (Ő volt az Universal Interactive Studios, saját kifejezésével élve „egy butikkiadó” termékfejlesztési alelnöke, majd később elnöke. Ő támogatta a Naughty Dogot és az Insomniac Games-et is az ötleteik megvalósításában.) Később a Jak & Daxter franchise megalapozásában is közreműködött tervezőként.

…és itt van a kutya elásva csontostól. A Naughty Dog már befejezte a The Last of Us Part II-t, és nem biztos, hogy teljes csapat szükségeltetik egy PlayStation 5-ös portra (mert kizárt, hogy ne legyen ilyen majd). Így akár egy régebbi IP visszatérésén is dolgozhat a stúdió, és ez egy új rész is lehetne. Elvégre az Insomniac Games is visszamegy a Ratchet & Clankhez!

Mindez még nem hivatalos, de már nem lenne meglepő, ha beigazolódna.

Forrás: GameRant

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu