Túlóráztatott a koronavírus közben a Respawn? A cég válaszol

Egy Glassdoor-os értékelésből indult ki az ügy a Titanfall, illetve mostanában az Apex Legends stúdiója körül.

A Glassdooron az alkalmazottak véleményt alkothatnak a munkáltatóikról. Így tett valaki a Respawn Entertainmenttől, és ez a kritika gyorsan elterjedt az interneten. Azzal vádolta a stúdiót, hogy a váratlan helyzetben a Respawn nem engedett az Apex Legendsszel kapcsolatos szoros határidőkből és a fejlesztési menetrendből. Emiatt komolyabb túlórázást kellett sok fejlesztőnek megejtenie… csak otthon. És itt van még ugye az a probléma is, hogy ehhez azért valahol hozzá is kell szokni. A fejlesztő még azt is állítja, hogy a Respawn bátorította a túlórázásra az alkalmazottakat a stresszes helyzet alatt, de közben a lelki, mentális egészségükre is felhívta a figyelmüket…

Erre reagált a Redditen Chad Grenier, aki az Apex Legends rendezőjeként dolgozik a Respawnnál. Elismerte, hogy vezetőként sokminden az ő érintettségébe jut, és hozzátette, hogy a Respawn tényleg küszködve állt át az otthoni munkálatokra, és azok megtervezésére. Ennek ellenére kifejezte, hogy a stábot mindig is arra emlékeztette: a saját egészségük az első, és ha valami baj lenne, akkor szóljanak a menedzsereknek és producereknek, ha bizonyos határidőket nem tudnak tartani.

Grenier elég hosszasan magyarázta, hogy nem voltak meg az eszközeik, a technológiájuk, vagy a rendszereik, hogy könnyedén átugorjanak az irodai munkáról az otthoni módszerre, miközben többszázan dolgoznak ott. Szerinte a késések rendben vannak, csak tudnia kell, hogy szükség van a halasztásra. A posztban utána magyarázza a bizonyítványt (azaz milyen lépéseket tett a Respawn és az Electronic Arts a világjárványra reagálva), majd kihangsúlyozta, hogy a Respawn Entertainment sem tökéletes, de legalább ez a stúdió jobban törődik az alkalmazottjaikkal, mint a játékkal és annak profitjával.

Persze ezt is talán meg lehet cáfolni, de mivel nem dolgozunk ott, nincs közvetlen élményünk. De ha egy ilyen értékelés van a Glassdooron, akkor annak biztosan lehet valami mögöttes indoka. Azt kellene orvosolni inkább.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu