A Nintendo és Sony az 50 legjobban fizető japán vállalat között

A Nikkei jelentése a japán cégek legnagyobb átlag fizetését vetette össze a tavalyi évből, eszerint pedig a Nintendo és a Sony is az élen van.

 

Az elmúlt hetekben nyilvánosságra hozták több japán vállalat pénzügyi jelentését a tavalyi pénzügyi évre vonatkozóan. (Egy pénzügyi év Japánban március 31.-vel ér véget.) Ezzel pedig ismertté váltak a részletek, már ami például a Nintendo főnökök fizetését illeti, akiknek a bérezése egyébként jócskán elmarad az EA vagy Activision fejesekéhez képest. (Még az elnöké is!) Akárhogy is, a Nintendo úgy tűnik elég jól fizeti az alkalmazottjait, ahogyan a Sony is.

 

Az előbbi és az utóbbi anyavállalata is az 50 legjobban fizető japán cégek között kapott helyet a Nikkei jelentése szerint. Az összesítés az említett 2019-es pénzügyi jelentések alapján szedte össze az 50, dolgozóit legjobban fizető japán céget, rangsorolva. A felsorolásba csak az 500-nál több főt foglalkoztató cégek kerültek be.

 


Mint várható volt, az élen olyan cégek állnak, mint a Keyence pénzügyi csoport. Persze mindez nem jelenti azt, hogy nincs itt hely a videójátékos szupervállalatoknak, hiszen ez Japán egyik legnagyobb piaca. Serkan Toto elemző szerint a Sony, a PlayStation anyavállalata 25. a listán 100,000 $-os átlagfizetésével. (Az összeg természetesen jenből váltva. Forintban kb. 29,600,000 Ft.) A Nintendo ezzel szemben kicsit alacsonyabban kapott helyet, 42. a listán, 88,600 $ / év, dolgozónként. (Nagyjából 26,200,000 Ft.)

 

Ezeken az adatokon túl az éves pénzügyi jelentés más érdekességeket is elárult, például a két cég terveiről. A Nintendo például figyelmeztet a jelentésben, hogy megjelenései drasztikusan változhatnak a koronavírus miatt. A PlayStation pedig… Nos, a Bloomberg plusz forrásai megerősítik, hogy a vállalat még idén le akar gyártani 10 millió PS5-öt.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu