Kinyírta a Take-Two a GTA San Andreas Unreal Engine 4 verzióját

Hiába nem volt játszható a GTA San Andreas Unreal Engine 4 verziója, a Take-Two mégis kinyírta.

Csak szórakoztató és nem üzleti céllal hozták létre az alkotók a GTA San Andreas Unreal Engine 4 verzióját, ám a Take-Two-nak ennyi is elég volt, hogy copyright-ra hivatkozva mindenhonnan leszedesse a videókat, sőt, az alkotók Facebook oldalát is.

A Grand Theft Auto: San Andreas a PS2, majd később a PC-s éra egyik leglegendásabb akció-kaland címe és egyben a rajongók egyik legnagyobb kedvence. (Retrotesztünket itt olvashatjátok róla.) Így nem csoda, ha rajongók milliói szeretnék, ha elkészülne egy remake a játékból, mai grafikai szintre hozva a legendás Rockstar címet. Bár erre egyelőre nem sok esély van (okostelefonokra készült el pusztán egy remaster verzió), de azért nemrég elkészült egy olyan alkotás, amely a GTA San Andreas világát Unreal Engine 4 motorral valósította meg. Nem volt játszható verzió, pusztán egy olyan eszköz, amelynek köszönhetően videókat dobhattál össze a saját szórakoztatásodhoz – (persze, csak ha értettél is hozzá.)

Azonban ez épp elég volt, hogy elnyerje a Take-Two rosszallását, mely cég a Rockstar Games játékait adja ki. A Take-Two vezetősége ugyanis úgy döntött, hogy ez a nem játszható videógyártós szoftver, mellyel megmutatták, hogyan festene Unreal 4 motor alatt a GTA San Andreas, sérti a cég szerzői jogait, ezért egy copyright igényt nyújtottak be az ArcadiaSquadnak.

Első körben az ArcadiaSquad Patreon oldalát tilttatták le, melynek oldala jelenleg elérhetetlen, „átalakítás alatt” felirat látható rajta. Aztán a következő lépés a Facebook oldal letilttatása volt, amellyel így gyakorlatilag a Take-Two taccsra tette az egész projektet. Hogy biztosra menjenek, még a Youtube csatornájukról is leszedették a San Andreas Unreal 4 videókat, csak olyan mások csatornáin található meg (jelenleg még). Ha a lenti videót megnézitek, akkor láthatjátok nagyon durván néz ki Unreal 4-en a játék, felmerül tehát a kérdés, hogy a Rockstar, vagy a Take 2 miért nem használja inkább fel ezt a motort egy remake-hez?

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu