Asterix & Obelix XXL Romastered: ismét új köntöst kap a gall duó

Miután a második Asterix & Obelix XXL felújítást kapott, csak idő kérdése volt, hogy az első rész is hasonló arcfelvarráson essen át.

Egy hónapja már írtunk arról, hogy a Microids valamire készül – akkor ugyanis az ausztrál korhatár-besoroló bizottság értékelte az Asterix & Obelix XXL Romastered-et (Roma – Róma, szóvicc). Nos, ezt a minap a francia cég szépen be is jelentette!

Az OSome Studio dolgozik a felújításon, és itt idéznénk a múlt havi mondanivalónkat: „Az Asterix & Obelix XXL-t az Étranges Libellules fejlesztette, és az Atari európai ágazata adta ki még 2003. november 21-én PS2-re, de 2004. június 18-án egy GameCube, egy PC, illetve a Velez & Dubail révén egy Game Boy Advance átirat is kijött Európában. Az amerikaiak csak a PS2-es verziót kapták meg, azt is 2004. szeptember 14-én. Tény, a mi kontinensünkön jóval ismertebb a gall páros mint a tengerentúl.”

Az új verzió PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, és PC-re készül, és már megjelenési dátuma is van, de erre még visszatérünk. A Microids sajtóközleménye szerint lehetőség lesz váltani az eredeti és a felújított grafika között, két új játékmód is lesz, új kameraállásokra számíthatunk, és a játékmenetben is lesznek frissebb dolgok. Több animációt is nulláról újracsináltak, és megőrizték az eredeti hangokat is. (Ez jó: a Blacksad: Under The Skinnél az angol főszereplő hangot elbaltázták – ott tényleg jobb volt a francia szinkron…)

Úgyhogy a Microids folytatja a francia nyelvterületről származó IP-k terjesztését. A Blacksad is onnan származott, és ugye írtunk arról is, hogy Tintin kalandjaiból is csinálni fognak egy új játékot. Ezzel az erővel már Spirouból is csinálhatnának valamit! (A Spirou et Fantasio néven futó belga képregény-sorozat már 1938 óta fut, úgyhogy ennek is abszolút lenne értelme; a 90-es években az Infogrames elbaltázta a játékadaptációját.)

Bukjanak a gaz lómaiak! Nemsokára fognak is: az Asterix & Obelix XXL Romastered október 22-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, és PC-re/Mac-re.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu