Az Xbox külön tanulmányozta a pókokat a Grounded kedvéért

Azt vizsgálta az Xbox csapata, hogy hogyan tehetnék a Grounded pókjait kevésbé félelmetessé, az Obsidian most erősen eme tanulmányra támaszkodik.

 

A pókok gyakran a rettegés és viszolygás forrásai, játékokon kívül és belül. Tény, hogy sokaknak máris a szűk, pókhálóval beszőtt folyosók jutnak eszükbe az előbbi sort olvasván, sötét helyek, ahol ott lakoznak ezek a rémisztő teremtmények, az Obsidian pedig tudja ezt, éppen ezért kutatást végeztek az arachnofóbia kapcsán. Így szeretne a fejlesztő rugalmasabb és jobb élményt kínálni következő túlélő kalandjátékában, a Grounded-ben, amely holnap jelenik meg, és egy pöttöm emberke szerepébe helyez, elveszve egy hátsó udvarban, az ott hétköznapi fenyegetések között.

 

Szeretnének alternatívát nyújtani az arachnofóbiában szenvedőknek

Mint azt már régóta tudjuk, a Grounded világának egyik visszatérő veszélyforrása a pókfélék lesznek, az Obsidian pedig megerősítette, hogy dolgoznak egy alternatíván azok számára, akik arachnofóbiával élnek. Nos, tegnap alaposabban belement a stúdió abba, hogy ez hogyan is fog kinézni a valóságban.

 

Igazából az Obsidian szorosan együttműködött az Xbox kutatórészlegével azért, hogy mélyebb megértést szerezzenek az arachnofóbia természetét illetően. „Kutatásuk során a félelem és undor fokozatosan növekedett az összes vizsgált csoportban, ahogy a pókok textúráit, szemeit, hangeffektjeit fokozatosan hozzáadták.” fedte fel az Xbox. „Az Xbox Research eredményei segítettek a lehető legjobban összehozni a pókokat a játékban, úgy, hogy a játékosok lehetőséget kapnak ezen ízeltlábúak módosítására, fóbiájuk mértékének megfelelően.”

 

És ezzel még nincs vége: a játékosok limitálhatják is a pókok keltette hangokat, s így, külsejük és hangjuk átalakításával úgy is élvezhetik a játékot, ha a pókokat kifejezetten visszataszítónak tartják.

 

Az Xbox Research a csoport azon ága, amely a játékok tudományos részével foglalkozik, a gamerek viselkedésével, a dizájn mögötti pszichológiával, a játékokkal és osztályozásukkal, a játékokkal és a gyermekekkel és a videójátékok narratívájának javításával kutatás útján, csak hogy feladataik egy részét említsük. Ez ugyanakkor az egyik első olyan eset, hogy a Microsoft elővette a háttérben ügyködő csapatot, és kiállította különleges munkájukat, amivel hozzájárultak egy címhez.

 

A Grounded holnap érkezik Xbox Game Preview-ba, Xbox One-on az Xbox Game Pass-on keresztül, s PC-re a Steam Early Access-en át. Mint említettük, túlélő játék lesz egy hátsó udvarban, pókokkal, méhekkel, termeszekkel, sáskákkal, katicákkal, melyek az élővilág és a játékmechanizmusok részét képezik majd.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu