Forza Motorsport: vissza a gyökerekhez [VIDEO]

Az új Forza visszatér ahhoz, amivel anno kezdett a sorozat.

Az Xbox Games Showcase során jelentették be a Forza Motorsportot. Chris Esaki, a játék kreatív rendezője szerint a teaserben látott Laguna Seca látványvilágához hasonló minőségű lesz az összes többi helyszín az Xbox Series X-en. Esaki szerint a sorozat visszatér a kezdetekhez, és ezzel a franchise rajongóit kívánják megszólítani, de eközben igyekeznek kitalálni, hogy miként legyen a játék befogadóbb az új játékosok (és akár jövőbeli új rajongók) számára

  1. Ezt egyszerűen elérhetik: legyen sikerélmény a kezdőknek is, így vissza fognak a játékhoz térni.

A júliusi, lent megtekinthető Forza Monthly-ban azt is hallhatjuk, hogy a Forza Motorsport fejlesztést megelőző, pre-produkciós folyamatai tavaly kezdődtek el, és az alapozásra sok munkát szánt a csapat. Esaki viszont beszélt a Forza Tech engine-ben a valós idejű sugárkövetésről is. Amikor bekapcsolták a ray tracinget, több problémát is talált a csapat (Turn 10 Studios) a technológiájukkal kapcsolatban.

A Forza Motorsportot és a Forza Horizont meghajtó engine rendelkezni fog a ray tracinggel, mivel ennek köszönhetően meglátták a jót, a rosszat, és a csúfot is az eddigi munkásságukban (és itt nem a filmre és annak tartalmára gondolunk). Elég erősen megmutatta nekik a hibáikat, amik a tartalmaik felépítéséhez vagy azok rendereléséhez voltak köthetőek. Emiatt pedig nem csak a röviden RTX-nek is nevezhető grafikai újítással támad majd az új Forza Motorsport, hanem más újítások is lesznek: az autók modelljeit fejleszteni fogják, a pályák látványa is sokkal szebb lesz, a környezet is erősebb vizualitással bír, és persze a karakterek sem leszek olyan csúnyák. Szóval minden jobb grafikát kap, ami el is várható a Microsoft szerint legerősebbnek nevezett konzolon.

A Forza Motorsport nem rendelkezik megjelenési dátummal. Egy valami biztos: nem lesz az Xbox Series X nyitócímei között – mivel a játék még korai fejlesztési állapotban van, emiatt pedig nem fogják rohamtempóban kihozni idén, sőt, talán jövőre sem.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu