Gabe Newell szerint jobb az Xbox Series X mint a PlayStation 5

“Csak mert jobb!” – hangzott a bölcsesség a Valve és a Steam atyaúristenétől, Gabe Newell-től. Ki is merne vitába szállni egy ilyen hibátlan érveléssel?

 

Ahogy közeledik a két konzol ünnepi szezonbeli megjelenési ideje, kezd ismét magasabbra csapni a vita lángja: melyik az erősebb gép, és melyiket kedvelik jobban a fanok? Mindig érdekes innovatív elméket meghallgatni hasonló kérdésekről, s nincs ez másképp most sem, amikor is nem más nyilatkozott a játékipar nagyjai közül, mint Gabe Newell személyesen, a Valve Corporation társalapítója és jelenlegi vezetője.

 


 

Az Új-Zélandon rekedt vállalatvezető a helyi The Project-nek adott rövid interjút, amelyben többek között arról beszélt, hogy ő és családja hogyan viseli a helyzetet, hogyan vészelik át a koronavírus-helyzetet. Az interjú egyfajta gesztus a sajtó részéről, amiért GabeN és barátai megpróbálnak összehozni egy koncertet Új-Zélandon, így hálálva meg a helyiek vendégszeretetét.

 

3:08-nál GabeN-t megkérdezik, hogy melyik új konzol a nyerő, a PlayStation 5 vagy az Xbox Series X? Rövid válasza pedig erre a kérdésre:

 

  • Az Xbox.

 

Mikor tovább nyaggatja műsorvezető, hogy mégis miért, Gabe Newell ennyit felel: „Csak mert jobb!”

 

  • Számomra nincs tétje ennek a versenynek. Nyilván a fejlesztéseink nagyrészét személyi számítógépeken végezzük, de az említett kettő közül én mindenképpen az Xbox Series X-el tartanék.

 

Mindkét új generációs konzol más és más módszerekkel igyekszik elérni a minél nagyobb teljesítményt, hogy megbirkózzanak a konzoljátékok jövőjével, s persze minden fejlesztőnek megvan az egyéni preferált rendszere. Mivel a multiplatform címek mind XSX-re jönnek, mind PS5-re, az igazán lényeges ez nyilván a belsős first party fejlesztőknek lesz, akik igazán kiaknázhatják majd a gépekben rejlő erőt. A PlayStation 5-ben ez az erő egyértelműen az egyedi SSD lesz, míg az Xbox Series X-nél a puszta nyers erő megadhatja azt az előnyt amire a versenyben szükség lehet.

 

Bármi is lesz, ez az ünnepi szezon elhozza majd az első éles összecsapást a konzolok háborújában, amit már oly’ régóta várunk. Már csak azt várjuk, hogy mikor teszi meg az első lépést valamelyik cég, s jelenti be végre gépe várható árát.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu