Kojima megtalálta a szerinte ideális színészt Solid Snake szerepére

Hideo Kojima szerint „A halhatatlan gárda” színészének kellene játszania a videójátékos ikon Solid Snake-et a Metal Gear Solid moziverziójában.

Állítólag zajlanak az MGS-mozi munkálatai, Hideo Kojima pedig úgy véli, hogy ő már meg is találta az ideális színészt a legfontosabb szerepre: szerinte ugyanis Luca Marinelli Solid Snake kiköpött mása!

 

Ki tudja, hogy valaha is látjuk-e még a Metal Gear Solid-szériát vászonra adaptálva, mindenesetre Hideo Kojima, a Metal Gear kitalálója máris kinézett magának valakit a szerepre. A Mester szerint Luca Marinelli tökéletes választás lenne Snake-nek, ha a film valaha is létrejönne. Solid Snake a legelső 1987-es, MSX rendszerre kiadott Metal Gear óta a sorozat legfontosabb karaktere, akinek drámája köré a komplett széria felépült.

Az első Metal Gear később NES-portjával tette világszerte ismertté a legendává vált hőst, aki azóta is a sorozat világának középpontja maradt. Az 1998-as PlayStation-re készült Metal Gear Solid-al a karakter igazán egyedi külsőt és karakteres hangot kapott, tovább mélyítve személyiségét, nyilvánvalóan inspirációt merítve Kurt Russel Snake Plissken-jéből, aki a Menekülés New Yorkból hőse volt.

 

Miután Russel ma már inkább a Mikulás szerepére alkalmas, így talán nem ő a legideálisabb az állítólag a Sony Pictures-nél készülő Metal Gear Solid-film főszerepére. Mivel még bejelentett szereposztás sincsen a tervezett adaptációhoz, így a rajongók maguk is találgatásba kezdtek az esetleges mozis Snake színészét illetően. Szó volt már Oscar Isaac-ról, aki egyetértett a rajongókkal, kifejezve érdeklődését a szerep iránt: szívesen eljátszaná Solid Snake-et! Ha azonban a játék világának alkotóját kérdeznétek, ő egészen mást képzelt el hőse megformálójának, miután több olyan filmben látta Luca Marinelli-t, ami nagyon tetszett neki.

 

Az alkotó egyenesen saját Instagram accountjáról osztotta meg véleményét a karaktert alakító színész személyét illetően, megjegyezve, hogy Marinelli tökéletes lenne az ügynök szerepére:

 

„Sok színész pályafutását kísérem figyelemmel. Luca Marinelli főleg azután keltette fel az érdeklődésemet, miután láttam őt A halhatatlan gárda és a Martin Eden című filmekben. Igen lenyűgöző gonoszt alakított a Jeeg robot vagyok-ban, s azt gondolom, hogy hamarosan sikerülni fog kitörnie, népszerűsége nőni fog. Mellesleg pedig úgy gondolom, hogy ha a homlokára kötne egy kendőt, kiköpött mása lenne Solid Snake-nek!”

 

Nem kellett sokáig várni rá, hogy az internet népe felkapja Kojima ötletét, s készült is olyan rajongói kép, amelyen Marinelli látható a szerepben. A népszerű képszerkesztő-művész, BossLogic össze is hozott egy kitalált posztert a Metal Gear Solid-filmhez, s így látva a színészt érthetővé válik, hogy mit is lát Kojima Luca Marinelli-ben. „Csak meg akartam nézni, hogy mit is lát Hideo Kojima benne. Nos, jó érzéke van ehhez.” – írja BossLogic a képaláírásban. Az alább található Instagram posztban magatok is megnézhetitek a rajongói képet:

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Wanted to quickly see what @hideo_kojima saw. He knows how to pick’em ??

Bosslogic (@bosslogic) által megosztott bejegyzés,

Nem ő az első színész, akit Kojima ajánlott Solid Snake szerepére. A játék filmes feldolgozása évek óta a tervezés poklában sínylődik. Először 2006-ban jelentették be, hogy film készül a Metal Gear Solid alapján, akkor Kojima azt mondta, hogy Hugh Jackman lenne megfelelő a szerepre. Az eltelt években a projekt sajnos megdermedt, rengeteg lehetséges író és rendező jött és ment.

A legfrissebb hírek szerint a Sony csinálja a filmet, Jordan Vogt-Roberts-el a rendezői székben. 2019. decemberében Vogt-Roberts azt mondta, hogy van már kész forgatókönyvük, a film készítése folyamatban van. Ezt a hírt egyenesen Hideo Kojima osztotta meg Instagramján.

 

Forrás: Movieweb

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu