Felmérésekben is éllovas a PlayStation 5

Az Egyesült Királyságban végzett kérdőív szerint a next-gen konzolok iránt igencsak nagy érdeklődés mutatkozik.

Az MCVUK tudósít az Experience 12 által végzett felmérésről, amiben az MCM Online Comin Con online elérhetőségein keresztül háromezer embert kérdeztek meg. Az eredmény elég erősen a PlayStation 5 felé billenti a mérleget.

A megkérdezettek 80%-a a kulcsfontosságú, 18-34 éves korosztályból származott. 58%-uk férfi volt, míg 41%-uk nő, nem bináris, vagy nonkonform. A kérdőívet kitöltők 84%-a azt mondja, hogy a konzolok megjelenésétől számított fél éven belül új konzolt vásárolna. 37%-uk rögtön a megjelenéskor, 9%-uk 1 hónapon, 12%-uk 3 hónapon, míg 26%-uk 6 hónapon belül tenné ezt.

A részt vevők 84%-a a PlayStation 5 iránt érdeklődött inkább, míg mindössze 15%-uk mutatott nagyobb érdeklődést az Xbox Series X irányába. A legtöbb megkérdezett már eddig is PlayStationös volt: a kitöltők 59%-ának a PlayStation 4 volt a preferált platformjuk. Ez utcahosszal vezet az Xbox One (16%), a PC (14%), és a Nintendo Switch (8%) előtt. A játékok között a Cyberpunk 2077 tarolt – a leginkább érdekelt játékok toplistáján még megtalálhatjuk a Marvel’s Avengers-t, a Tony Hawk’s Pro Skater 1+2-t, a Dying Light 2-t, illetve a Halo Infinite-et.

Az állítólagos PlayStation-bennfentes Tidux a Twitteren pedig azt írta, hogy a PlayStation 5 következő fejlesztőkészletes frissítése néhány hét múlva érkezik. Ebben lesz egy „bolti mód”, így a fejlesztők lényegében láthatják, hogy a konzol kezelőfelülete milyen is lesz az év végén. Jelenleg csak a PlayStation 4 bolti módja van a fejlesztőkészletben, és ezért úgy látja, hogy a Sony hamarosan be fogja mutatni a kezelőfelületet, hogy ezzel is megakadályozza a szivárgásokat.

Azért mondjuk, hogy állítólagosan, mert azért nem mindenben volt igaza eddig. Az Xbox-vezér, Phil Spencer bejelntette, hogy augusztusban is lesz valamilyen Xbox Series X-es műsor, és a Sony térfeléről is hallottuk, hogy nekik is lesz valamilyen közvetítésük a nyár utolsó hónapja során. De ha tényleg lesz hivatalos bejelentés a PlayStation 5 kezelőfelületéről, ezt biztos a PlayStation Blogon keresztül teszik, ahogy korábban a DualSense estében is tették.

A PlayStation 5 és az Xbox Series X is valamikor az év végén jut el a boltokba.

Forrás: WCCFTech, PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu