Resident Evil: Village: VR-verzió? Még több szivárgás

A Resident Evil új része (aminek a címéből tényleg csak a 8-as szám hiányzik) nagyobb szivárgáson esett át.

A Biohazard Declassifiedon olvashatjuk az új részletet a Resident Evil fő sorozat új felvonásáról. A játékot nemrég az Ambassadorok (a hírlevélre feliratkozók) közül néhányan kipróbálhatták, és innen a szivárgás. Az ellenfelek a játékban eléggé világos bőrűek lesznek (sőt, már-már majdnem rohadt bőrrel rendelkeznek majd). A homlokukon és kezeiken tetoválások lesznek. Néhányan páncélzattal is bírnak majd. A demóban csak a normális ellenfeleket mutatták meg, így a vérfarkasszerű lények (amik a trailerben láthatóak voltak) kimaradtak.

Egy torz nyelven beszélnek majd, és néhányuk tőrrel, karddal, baltával támadhat le minket, igaz, lesz köztük fegyvertelen is. Ugranak, elragadnak, megharapnak – ilyesmit a Resident Evil 3 Remake-ben láthattunk, és gyorsan nyomkodjuk a gombokat, hogy kevésbé sebződjünk. (Ilyesmit a Resident Evil 4 is alkalmazott.) Lesz olyan ellenfél is, ami majd a földre taszajt minket a harapdálás helyett. A kardos pedig egy különleges támadással is rendelkezik, így Ethant szépen le is fejezheti egy mozdulattal. (Biztos túl sokat nézte a Hegylakót.) A mozdulatot elvileg könnyen felismerhetjük.

Néhány szoba világos volt a demóban, ám több hálószoba is sötét volt. A kastélyon belül játszódott a demó egy magasabb szinten, és egy kulcsot kellett megtalálni, hogy a lenti szinten egy nagy ajtót kinyithassunk.

Az egyik bossfightból is kijutott a netre pár részlet. A nagy ajtó kinyitása után egy fekete ruhájú hölgy, Olga jelenik meg, és egy rakat bogárral letámad minket. Csak akkor kell harcolnunk a bogarak ellen, ha a hölgy észrevesz minket. Ekkor ő megállás nélkül röhög Ethan irányába. (Ez biztos eléggé idegesítő lesz, ha meglát minket és HAHAHAHAHAHA.)

A harc során egy tőrt kell megragadnunk, hogy elijesszük a rovarokat, amivel Olga felfedi magát, és így kell képen lőnünk őkelmét. Ezután nem sokkal átalakul egy pókszerű lénnyé, és így még több bogarat ereszt ki a… potrohából. Az emberi maradéka ott marad meztelenül, valami undormány fekete nyálkában. A legyőzése után elolvadt, és a csontvázának több része nyálkában marad, és egy tárgyat felkaphatunk. A bogarak viszont szétszóródnak, és ezek több szobában is ránk támadhatnak, ha nem vigyázunk. A demó itt ér véget.

A Resident Evil: Village producere, Peter Fabiano a demó után elmondta, hogy esély van egy igazságtalan nehézségi szintre (aminek nomen est omen módon Unfair lehet a neve), amiben az ellenfeleink száma megháromszorozódhat! Egy VR verziót is tervez a Capcom a játékból, de ez csak akkor jöhet, amikor a Sony is készen áll erre. Magyarul: az új PlayStation VR-ra tervezik.

A Resident Evil: Village valamikor 2021 elején jön PlayStation 5-re, Xbox Series X-re és PC-re. Új trailer augusztusban. (State of Play?) A végére a poén: a fél órás demó PlayStation 4 Pro-n futott. Korábban írtunk arról, hogy a játék miért nem fog állítólag a kurrens-gen konzolokra megjelenni…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu