Vampire: The Masquerade – Shadows of New York: először videón a kiegészítő [VIDEO]

A Sötétség Világának elképesztő ütemű videojátékos terjeszkedése nem fog leállni.

A Vampire: The Masquerade – Shadows of New York nem más, mint a Vampire: The Masquerade – Coteries of New York önálló kiegészítője (tehát ugyanaz a helyzet, mint az Uncharted: The Lost Legacy és az Uncharted 4: A Thief’s End között). A játékot még áprilisban jelentette be a Draw Distance, és a Steamen egészen sokat megtudhatunk a játékról.

Egy kitaszított karakter leszünk a vámpírszektánkban (Lasombra) – egy értéktelen politikai börtöntöltelék, egy emigráns, aki sosem gyökerezett meg a városban, ami szintén hasonló emigránsokkal van tele; egy láncdohányos, akinek a kedvenc elfoglaltsága üresen bámulni hajnali négykor az utcákat a gyorskajálda ablakán keresztül. Kilátástalanságunk, és a klánunk átka nehézzé teszi az interakciót a modern technológiával… Ám ekkor New York városának Anarch klánjának vezetője meghal, és nekünk kell nyomoznunk. Ez egy csapda a végtelen Jyhadban, ami a vámpírgenerációk és klánok közti hatalmi harcokat takarja. És ha lebecsül minket a Ventrue Prince és az ő követői (herceg… de női karakter…?), azt meg fogják bánni.

Egy vizuális novelláról van szó, és természetesen a Vampire: The Masquerade univerzumában játszódik. Hozzátesszük, hogy a Sötétség világa osztott, így a Werewolf vagy a Wraith is ugyanabban az univerzumban van. A Coteries of New York alcímű játék egy általános bemutatóként szolgált az asztali társasjáték ötödik kiadása által ábrázolt világhoz, de a Shadows of New York egy személyesebb, egyedi történetet fog tartalmazni. A politikai horror kedvezni fog a Vampire: The Masquerade rajongóinak és az újoncoknak is. A várost most eltérő szemszögből láthatjuk, és így új karakterek, helyszínek, továbbá egy új, eredeti soundtrack is a játék része lesz.

A Lasombra-klán korábban a Camarilla-klán fő ellenfele volt, de a veszély miatt a Lasombrások a Camarilla posztjait is elfoglalták. Kommunikálnunk kell a Másvilággal, de figyelni kell, mert ez a halálunkat okozhatja. A Nagy Alma utcáin pedig a vérszomjunkat kell csillapítani, és az eseményfoszlányokat a városlakókhoz kell kötnünk – ahhoz, hogy mindent lássunk, nem lesz elég egy végigjátszás. A döntéseink megváltoztatják gondolkodásmódunkat, és emiatt az általunk bejárandó út is módosulni fog.

A kérdezz-felelekben még megemlítik, hogy a Lasombra-Camarilla egyesülés is az asztali RPG szabálykönyvében van, ahogy az is, hogy Sophie Langley át szeretné venni a hatalmat New York felett. Nem kell a Coteries of New Yorkot végigjátszanunk a Shadows of New Yorkhoz, és a karakterünk belső monológján keresztül csak befolyásolhatjuk a személyiségét, nem pedig módosíthatjuk azt. Egérrel és billentyűzettel is játszhatunk majd, nem csak kontrollerrel.

A Vampire: The Masquerade – Shadows of New York valamikor idén rajtol el PlayStation 4-en, Xbox One-on, Nintendo Switch-en és PC-n.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu