Így néz ki a GameStart kiadó új szlovák cég székhelye a Google Street View szerint

Egészen szürreálisan lepukkant – talán egy GTA-rész induló búvóhelyére hasonlít – annak az új kassai cégnek a székhelye a Google Street View szerint, amely a GameStar Online, a Computer World és a PC World új kiadója – olvashatjuk a Media1 oknyomozó cikkében.

A Media1 portál már egy jó ideje alaposan és behatóan foglalkozik a GameStar kiadója körüli történésekkel és mivel 2000-től 2008-ig én is ott dolgoztam (BadSector néven voltam print játékrovat 2006-ig, majd mint online szerkesztő), jómagam is figyelemmel kísérem az igen csak „szövevényes” eseményeket, melyek során különféle (részben független, részben erősen fidesz-, vagy MSZP-közeli – a részletekért tényleg érdemes elolvasni a Media1 cikkét) politikusok csak próbáltak, vagy a kiadóhoz is kerültek változatos (cég)vezetői pozíciókba. Különösen érdekes például Bozsóki Dániel szerepe, aki korábban a Fidelitas-nál (a Fidesz ifjúsági szervezeténél) is megfordult és a Computerworld lapigazgatója lett. Ennek ellenére is visszautasították azt a cégnél, hogy a Projekt029 Fidesz-közelivé vált volna az elmúlt időszakban, és Bozsóki kiválasztását „szakmai okokkal”, Bozsóki „rátermettségével” igazolták. Virágh Márton („mazur”), a GameStart is megjelentető Project029 Media and Communications Kft. akkori ügyvezető igazgatója Bozsóki érkezésekor így nyilatkozott a Media1 portálnak:

„Az elmúlt évek szakmai együttműködései során világossá vált, hogy Bozsoki Dániel ugyanolyan szakmai célok – digitalizáció népszerűsítése, informatikai utánpótlásnevelés, startupok erősítése, digitális médiaműveltség és információs társadalom – iránt elkötelezett, mint amelyek kiadónk számára is kiemelt fontosságúak. Szakmai tudása és innovatív gondolkodása elősegítheti, hogy a Computerworld magas minőségű szakmaiságát megőrizve új utakra léphessen, szélesebb és fiatalabb közönséget szólíthasson meg, és tovább erősíthesse pozícióját a magyar ICT-piacon.”

Most viszont azt tudhattuk meg a Media1 írásából, hogy a Project029 jogutódlással megszűnik, és az új, szlovák székhelyű cég (melynek konkrét helyszínről lásd a nyitóképet): a P029-sk sro lesz az új tulajdonos.

Csák Ambrus, a jogutódlással megszűnő Project029 Media and Communications, valamint az újonnan létrejött szlovák P029-sk sro és a szintén új alapítású Project029 Magyarország Kft. többségi tulajdonosa és ügyvezetője mindezt azzal magyarázta, hogy a cég egy „nemzetközi terjeszkedés részeként tette át a székhelyét Kassára”.

„A társaság nem szűnik meg, változatlan formában történt jogutódlással tette át székhelyet Kassára.”

Külön érdekes egyébként Virágh Márton (mazur) szerepe, aki még 2006-ban váltott engem a játékrovat-szerkesztői pozícióban a GameStar print lapnál (amely idén, január harmadikán szűnt meg) és akinek karrierje folyamatosan felfelé ívelt, miközben fokozatosan vált meg a lap a korábbi, veterán munkatársaitól. Virágh Márton már egy jó ideje a Project029 cég ügyvezető igazgatója volt, azonban arról a pozíciójáról nemrég leváltották, ennek ellenére ott van a cégnél még és ő is végzi a cég működtetését, hivatalosan viszont már nem ügyvezetői munkakörben.

A Media1 egy korábbi cikkéből egyébként az is kiderült, hogy a GameStart is kiadó Project029 rekord alacsony áron: mindössze hatmillió forintért került Csák Ambrus, volt csongrádi polgármesterjelölt birtokába egy végrehajtási eljárás során. Csák Ambrus az előző tulajdonos: Tóth Marcell bizalmi embere volt egészen addig, amíg kettőjük között meg nem romlott a viszony.

Forrás: Media1 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu