Jean-Claude Van Damme visszatér a Netflixes Az utolsó zsoldosban

MOZI HÍREK – Az ikonikus akciósztár, Jean-Claude Van Damme nagy-nagy visszatérését a Netflixen készülő akció-komédiában láthatjuk viszont.

Az akciófilmes legenda és a terpeszugrások igazi mestere: Jean-Claude Van Damme, a Street Fighter játékadaptáció Guile-ja és tömérdek zsé kategóriás alkotás sztárja jelenleg éppen Franciaországban forgatja Az utolsó zsoldos (The Last Mercenary) című filmet.

Akik netán aggódtak volna, hogy Van Damme idősebb korára a mély értelmű kamaradrámák műfajába költözik át, megnyugodhatnak: Az utolsó zsoldos tökéletesen illeszkedik a belga akciósztár eddigi karrierjébe. A francia nyelvű filmben Jean-Claude Van Damme egy volt titkos ügynököt alakít, akinek sürgősen vissza kell térnie Franciaországba, hogy fiát (akivel már régóta elromlott a viszonya) felmentse a drog és fegyverkereskedelem vádja alól, amellyel hamisan vádolják. A vádakat egy túlbuzgó bürokrata bakija után sütötték a fiára, amelyek egyébként egy maffiaszervezethez köthetőek. A meglehetősen bugyutának hangzó, klisékkel teli történet (amely részben filmvígjáték lesz) tökéletesen illeszkedik tehát a sztár eddigi filmes karrierjéhez, a lényeg úgyis a rá jellemző akrobatikusabb ütéseken, rúgásokon lesz majd, miközben Van Damme a rá jellemző harcias, ádáz tekintettel néz majd ki a fejéből két akciójelenet közben. Mivel a belga sztár eddig azért eléggé komolyan vette önmagát, az azért üdítő változatosság lesz, ha végre komikusi képességeibe is bepillantást nyerhetünk (feltéve, ha van neki olyan). Maga a sztár egyébként egy másik, legendás francia akciósztárt hozta fel példának, aki viszont tényleg otthonos volt fiatalkorában az akció-vígjáték műfajában is.

„Mindig is Jean-Paul Belmondo nagy rajongója voltam, és remélem, hogy átvehetem tőle a fáklyát a saját stílusomban elkészített akció-vígjátékban. David Charhon forgatókönyve nagyszerűen vegyíti ezeket az elemeket.”

Hogy valóban így lesz-e a forgatókönyv és Van Damme tényleg felér-e Jean-Paul Belmondóhoz (azért vannak kétségeim…) azt majd a Netflix kínálatában meglátjuk.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu