The Last of Us-sorozat: Craig Mazin rendező azzal viccel, hogy bunkerbe menekül, ha rossz lesz

MOZI HÍREK – Craig Mazin – aki a Csernobil sorozat rendezője is – persze csak viccelt és biztosítja a rajongókat: hű lesz a The Last of Us-sorozat a Naughty Dog videojátékaihoz.

Craig Mazin, a rendkívül sikeres Csernobil-sorozat, és a már nagyon várt The Last of Us igazgatója arról beszélt egy nemrég vele készített interjúban, hogy a Naughty Dog rajongóknak nem kell attól tartaniuk, hogy a projekt rosszul sikerülne, a csapatuk mindenféleképpen azon dolgozik, hogy mindenki elégedett legyen vele. Az amerikai forgatókönyvíró és rendező így nyilatkozott:

„Ebben az esetben magával az alkotóval, Neil Druckmannal dolgozom együtt. Azok az újítások, amelyeket a sorozatban eszközölünk, kiteljesítik majd a játék univerzumát, betöltik az eddigi lyukakat. Nem fogunk változtatni semmilyen lényeges elemet, csak hozzáadunk, javítunk.”

Azzal kapcsolatban, hogy fél-e a rajongók reakcióitól, így válaszolt:

„Egy kicsit félek, mert elég… intenzívek e játékfranchise rajongói. Tehát azért nem árt, ha elbújok egy bunker mélyére, mert úgysem lehet mindenkit boldoggá tenni.”

A könnyed hangvételű poénkodás persze arra az egyébként elég súlyos dologra is utal, amikor a The Last of Us: Part II gyűlölködő, populista szélsőjobb arcai gyalázták Neil Druckmannt, illetve az egyik főszereplőt, Abby-t alakító Laura Bailey-t életveszélyesen megfenyegették, továbbá a Metacritic-et is szétbombázták irreálisan rossz értékelésekkel, miközben még idejük sem volt végigjátszani a játékot. Craig Mazin – bár nem játékfejlesztő – de ezekkel az eseményekkel tökéletesen tisztában van.

„Egy ilyen történetnél, mint a The Last of Us, az igazi fun a hosszában rejlik. Ez egy igazi utazás, amely során karakterek kapcsolata folyamatosan fejlődik, változik. Az a célunk, hogy a rajongók azt érezzék, nem erőszakoltunk meg semmit, amit szerettek és átéltek a játékban, de sok olyan dolgokat is megtudtak, amellyel eddig nem voltak tisztában.”

Arra számíthatunk tehát, hogy az eredeti alkotásnak hű, tisztelettudó adaptációját kapjuk meg a The Last of Us-sorozat tekintetében, főleg, hogy maga Neil Druckmann is a projekt élén lesz. Egyelőre semmilyen egyéb részletet sem árultak el a sorozatról, például azt sem, hogy kik játszanak majd benne, sem a történetről.

A The Last of Us első részének kritikáját itt, a második részét pedig itt olvashatjátok el.

Forrás: altchair (a BBC-nek adott interjú alapján)

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu