Az Electronic Arts nem zárja ki a Warner Bros. Games and Entertainment felvásárlását

A Microsoft, az Activision Blizzard és a Take-Two mellett az Electronic Arts is ringbe szállhat a Warner videojátékos ágazatáért.

Blake Jörgensen, az Electronic Arts pénzügyi vezetője a cég negyedéves pénzügyi jelentése során (mely szerint, minden szép és nagyon jó, sok új játékos, kasszasiker a koronavírus miatt, minden szuper) érintette a témát. Azt mondja, hogy nem nagyon szokták kihagyni az eladásra feldobott cégeket, és úgy látja, hogy az Electronic Arts hosszú távú új otthon lenne a felvásárolt cégeknek (itt azért fel lehetne hozni sok példát a bezárt csapatokra…), és bár Jörgensen részletekbe nem mehetett, azt mondja, hogy hosszú távú kapcsolatokat tervez az Electronic Arts, és ők a játékok helyett tehetségeket szeretnének szerezni. Erre példának a Respawn Entertainmentet hozta fel, amit az EA 2017 novemberében 455 millió dollárért (akkori értékben kb. 127 milliárd forintért) vásárolt fel. Jörgensen szerint őket behozták a családba, támogatást adtak nekik, és mindezt a cég tehetsége vezérelte.

Hozzátette, hogy a Respawn felvásárlása nem a Titanfall miatt történt. Ezt nem sértő szándékkal mondta, mert szerinte kiváló játék volt, és talán később láthatunk egy új részt a sorozatból (aha… korábban írtunk az állítólag láb alól eltett Titanfall 3-ról…), de a cég felvásárlását nem ez az IP befolyásolta, hanem az ott dolgozók, kezdve az alapító Vince Zampellával. Reménykedik, hogy az Electronic Arts találni fog új csapatokat.

Aztán arról beszélt, hogy a következő néhány negyedév során mindenki remekül fog a játékiparban teljesíteni, és bár szerinte több idő lesz, mire egy esetleges felvásárlás bekövetkezhet, mindennél jobban érdeklődnek eziránt, mert Jörgensen szerint kritikus fontossággal bír az új franchise-ok felépítése és a mögöttük álló tehetség is, mivel ez a cég hosszú távú növekedését elő fogja segíteni.

A WB Games and Entertainmentet jelenleg az AT&T birtokolja – ez konkrétan a világ legnagyobb telekommunikációs cége és a legnagyobb mobilszolgáltató… -, és ha az Electronic Arts komolyan gondolja a felvásárlást, akkor érdemes lesz a most megtömött zsebeket kiüríteni: a Warner játékos ágazata a becslések szerint megközelítőleg 4 milliárd dollárt ér… (az pedig forintban 1200 milliárd)

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu