Az Epic Games Store ismét egy új funkciót kínál a felhasználóinak!

Még bétatesztelés alatt van ez az az új Epic Games Store lehetőség és még csak egyetlen játéknál használható, de ez is valami.

Az Epic Games Store-nak van mit behoznia, ami a Steamhez való felzárkózást illeti. Ugyanakkor a Fortnite-ot is kiadó cég nem sieti el: kegyetlenül lassan haladnak a különféle funkciók implementálásával. De azért persze csak-csak jönnek azok a funkciók, még ha a maguk komótos tempójában is. Ezen a héten már bevezették az achievement rendszert, és most a különféle modok támogatását.

Persze, mielőtt még bevezetnék, alaposan le is kell tesztelni, nehogy egy bughalmaz legyen az egészből. Éppen ezért egyelőre a moddolás lehetősége egyetlenegy játéknál: a MechWarrior 5: Mercenaries-nél használható a Battletech univerzumból. Az Epic Twitterén figyelmeztettek is az új funkció béta mivoltára:

„Ez egy korai implementálása ennek a rendszernek, de rövidesen újabb kompatibilis címekre is számíthattok.”

Hogyan is fog ez működni? Az Epic Games Store-ba implementált modoknak egy hasonló menürendszerrel való kialakítást kap majd, mint ami a teljes játékoknál van, csak kicsit másféleképpen lesz kialakítva. Például, ha meglátogatjátok a Mechcommander: Mercenaries mod felületét, akkor látni fogjátok, hogy hány pozitív szavazatot kapott, hányszor installálták fel a játékra, ki alkotta meg, illetve milyen játékbeli aspektust változtat meg (ebben az esetben: játékmenet, de más esetben lehet például vizuális változtatás), illetve, egy leíró dobozt is találunk itt.

Ha érdekel az MW5 moddolása, akkor érdemes felnézni a játék hivatalos blogjára, ahol egy olyan lista található, amely az ajánlott, kompatibilis modokat tartalmazza. Egyelőre ez a játék egyébként exkluzív Epic Games Store cím, azonban várhatóan érkezik majd PC-re is.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu