Michael Jackson X-Men filmben akart megkapni egy fontos szerepet

MOZI HÍREK – A 20th Century Fox találkozott is a pop-sztárral, hogy Michael Jackson X-Men szerepes ambícióit megtárgyalják – tudhatjuk meg a Hollywood Reporter írásából.

Az X-Men sok tekintetben 2000 egyik megmeghatározóbb filmje. Egészen más irányt adott a szuperhősfilmeknek, amelyek jelenleg is Hollywood legnagyobb franchise-ainak számítanak. Michael Jackson, a legendás popsztár talán ezt meg is érezte, mert nagyon keményen dolgozott azon, hogy a sorozatban egy ikonikus karaktert ő formáljon meg: Charles Xaviert, vagy más néven X professzort. Ráadásul nem is akárhogyan gondolta: fehérre elmaszkírozott arccal.

Állítólag maga a rendező, Bryan Singer és a hollywoodi producerek együtt találkoztak Michael Jacksonnal még 1999-ben, akinek feltett szándéka volt, hogy meggyőzze őket: neki kell Professor X-et játszania. Jackson állítólag napszemüveget viselt és nem volt hajlandó senkivel sem kezet fogni. De ez még csak a kezdete volt a rendkívül kínos találkozónak, amelyről Lauren Shuler Donner így mesélt:

„Megkérdeztem tőle: Azt tudod, hogy Xavier egy idősebb, fehér fickó? Erre Michael ezt felelte: Oh, igen, tudom. Majd bekenem fehérre az arcom.”

Aztán Jackson, hogy meggyőzze a Singert és a producereket, egy Szellemek című rövidfilmet mutatott be, amelyben Jackson egy 60 év körüli, fehér polgármestert alakít, „aki egy jóindulatú mágusnak nekimegy, aki csak a helyi gyerekeket akarja varázstrükkökkel szórakoztatni.”

Látszik tehát, hogy Jackson nagyon komolyan meg akarta szerezni a szerepet. Singert és a 20th Century Fox producereit azonban egyáltalán nem sikerült meggyőzni, szóba sem került a bemutató után, hogy Jackson X professzor legyen. Végül Patrick Stewart alakította X professzort egészen 2017-ig és ahogy mondani szokás: a többi már történelem.

Egyébként fontos még a Michael Jackson X-Men-történethez azt is hozzátenni, hogy Jackson ellen már akkor felmerültek a kiskorúakkal szembeni szexuális zaklatás vádjai, így rosszabb pillanatot nem is választhatott volna arra, hogy bármilyen stúdiót arról próbáljon meggyőzni, hogy a filmjében szerepeljen. Ráadásul a Marvel sem kedvelte a popsztárt, miután az még évekkel korábban fel akarata vásárolni a Marvelt, amikor a képregény-kiadónak akkoriban nagyon rosszul ment, ugyanis Michael Jackson akkor éppen azt vette a fejébe, hogy ő akar Spider-Man lenni.

Érdemes egyébként a Hollywood Reporter teljes írását elolvasni, mert sok minden kiderül belőle, például az is, hogy Bryan Singer rendezővel is voltak komoly problémák. Mivel a rendező nem vetette meg a tudatmódosító szereket, egy alkalommal kikényszerítette, hogy a tervezettnél jóval korábban, kaszkadőrszakértő nélkül forgassanak az első X-Menben, így Hugh Jackman, a film főszereplője meg is sérült. Tom DeSanto producer próbálta ezt megakadályozni, amelynek majdnem az lett az eredménye, hogy Bryan Singer dühében kirúgta, ám a stáb ezt nem hagyta és megvédték DeSantót.

Forrás: Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu