PlayStation 5 Pro: komolyabb technológiai megoldást kaphat egy jövőbeli konzol?

Egy szabadalom a Sony-tól felbolygatta a kedélyeket.

A Redditen ütötte fel a fejét a cég szabadalma, aminek az a címe, hogy „Skálázható játékkonzol CPU/GPU dizájn az otthoni konzolos és felhő alapú játékhoz”. Tehát ez többnek tűnik, mint amit a Sony a PlayStation Now-val tervezhet (korábban írtunk arról, hogy azon keresztül emulálhatja a PlayStation első három generációját). A két GPU-s megoldással a videó (vagy inkább a játék) képkockáját felváltva renderelnék, vagy az adott részekért lenne egy-egy grafikus chip a felelős. Az egyik GPU a HDMI-kimenetet kezelné és továbbítaná a teljes képkockákat a porton át, vagy multiplexes megoldás jöhetne szóba.

A felváltott renderelés – ahogy a Redditen is olvashatjuk – PC-s berkekben Crossfire vagY SLI néven ismerős lehet már. De a szabadalom még megemlít a konzolból egy könnyebb (light) verziót egy GPU-val, míg a több GPU-s megoldást egy „high-end” kiadásként definiáltak. Ebben a verzióban több memória (RAM) és egyéb funkciók is lehetnek, illetve egy felhőre optimalizált verzió is szóba jöhetne, amiben ugyanaz az egylapkás rendszer lenne több teljesítménnyel. A processzor teljesítménye is nőhetne.

A cím pár bekezdéssel feljebb abszolút kérdőjellel olvasandó. Nem biztos ugyanis, hogy ez kapásból egy PlayStation 5 Pro-t jelenthet, hanem csak azt, hogy a PlayStation 5 a jövőben akár úgy is erősödhet, hogy a mostani AMD Radeon Navi (RDNA 2) alapú grafikus chipből kettő is lehet majd a későbbi konzolban, de tárhelyből és RAM-ból is több lehetne. A felhő alapú téma pedig a PlayStation Now felé mutat. Akár az is megvalósulhat, hogy a PlayStation 5-ünk PlayStation 5 Pro-szerű erősödést kaphat, és ilyen tuningkészleteket is a boltokba dobhat a Sony. (Akkor ezzel az erővel már PC-t is csinálhatnának. Már a Konami is ilyet készít…)

Ki kell emelni, hogy a levédett szabadalmakból nem mindig születik végeredmény. De ezzel a lépéssel a Sony nyitva hagyta a kaput, így később kihasználhatja ezt.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu