„A PlayStation 4 bukása a PlayStation végét is eredményezhette volna!”

Egy korábbi Sony-vezető nyilatkozata eléggé sokkoló szemszöget kínált a Sony 2013 előtti helyzetéről.

A VGC-nek lehetősége volt idő előtt megtekinteni a The PlayStation Revolution című dokumentumfilmet, aminek a megjelenése még kicsivel több mint egy hónapra van (mi szeptember 7-éig várhatunk rá…). Ez a film megemlíti, hogy mennyire borzalmas rajtot vett a PlayStation 3 (röviden összefoglaljuk: nem könnyen programozható Cell processzor, ami miatt méregdrága volt a konzol, továbbá az Xbox 360-nak addigra már egy évnyi lépéselőnye volt). Ez a Sony-t akkor finoman szólva a sarokba szorította.

Shahid Kamal Ahmad, aki az Egyesült Királyságban a Sony stratégiai tartalmakért felelős részleg vezetője volt 2015-ös távozásáig, felfedte, hogy a PlayStation 3 egy nehéz időszak volt a Sony-nak annak ellenére, hogy „a hardvere rendkívüli volt”. A Sony céges szemszögből egy átalakuláson esett át. Ahmad szerint így a 2006-2013-as időszak nehéz volt nekik. Sok munkát kellett végezniük, hogy a technikai hátrányukat ledolgozzák, és anyagilag is a padlón voltak a PlayStation 3 hardvere miatt. (Itt a kétélű kard: az erős hardvernek ára van, de ha túl sokat kérnek érte, nem lesz akkora kereslet a termék iránt. Ha túl olcsón adják, több a veszteség, és ha így sincs nagy érdeklődés, a helyzet még rosszabb!)

A PlayStation 3 élete végén felbukkanó PlayStation egy elhatározott, energikus, összpontosító cég volt Ahmad szerint, és ezt nem személyes, hanem céges szempontból gondolja így. A PlayStation céget 2006 környékén még önhittnek, pimasznak tartotta. Szerinte meg is lepődött mindenki azon, hogy a PlayStation 4-nek mennyire jó fogadtatása volt, mert ezzel helyrehozták az előző generációs hibáikat – a PlayStation 3-mal pokolra jutottak, és lényegében egy pókeres kifejezéssel élve all-in lépésre határozták el magukat a PlayStation 4-gyel. Bejött nekik, de Ahmad szerint, ha nem lett volna minden a helyén, akkor a Sony kivonult volna a konzolos piacról…

Kamal szerint a PlayStation 4-et elindító csapat szerény, szenvedélyes és lelkes volt. És milyen jó is lett a jövőjük.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu