Így szerzett Tom Cruise kétszázmilliót az űrben játszódó filmjéhez: telefonált egyet!

MOZI HÍREK – A világ egyik legnagyobb és legkarizmatikusabb sztárjának: Tom Cruise-nak mindössze egyetlen telefonhívásába került, hogy az Elon Muskkal együtt készülő filmjéhez 200 millió dollárt leakasszon!

Sokan mondják azt, hogy Hollywood azon klasszikus korszakának vége, ahol világsztárok határozzák meg egy film sikerét. Emellett nagyon sokan szidják Tom Cruise-t a szcientológia egyházhoz való kötődése, vagy az elég kaotikus magánélete miatt is, sok-sok válással vagy szakítással a múltjában. Most viszont mégis Tom Cruise mutatta meg a világnak, hogy mik az előnyei, ha valaki akkora fenegyerek filmes szupersztár, mint ő maga. A Deadline cikke miatt ugyanis arról ír, hogy Tom Cruise-nak egyetlenegy telefonjába került, hogy a Universal Pictures fejeseitől a rendkívül ambiciózus, a világűrben játszódó filmjéhez 200 millió dollárt (jelenlegi árfolyamon 58 milliárd és 400 millió forintot!) kapjon.

A Deadline írása szerint Cruise egy Zoom hívással egyszerre érte el Doug Liman, Christopher McQuarrie rendezőket és PJ van Sandwijk producert, hogy beszéljen velük a világűrben játszódó film büdzséjéről. A vicc az, hogy még egy forgatókönyv sincs és Tom Cruise-nak még így is sikerült elérnie, hogy 200 milliót szerezzen a filmhez.

A film készítéséhez Elon Musk társult hozzá a SpaceX cégén keresztül és McQuarrie, Cruise, Liman, és van Sandwijk rendezőként, illetve producerként csatlakozott. A 200 milliós büdzsé egyébként valóban hatalmasnak hangzik, de egyáltalán nem hallatlanul nagy összeg és elég esélyes, hogy a tényleges költségek sokkal magasabbra rúgnak, amikor kiszámolják, hogy mennyibe kerül annak a logisztikája, hogy a stábot a világűrbe küldjék.

Érdekesség egyébként, hogy már nagyon sokan azzal poénkodtak Cruise-zal, hogy az egyetlen módja, hogy felülmúlja önmagát, illetve korábbi elképesztő filmes kaszkadőrmutatványait, ha eljut a világűrbe. Azt, hogy tényleg elhagyja a bolygót, először csak poénra vette a nagyközönség, senki sem hitt igazán benne. Aztán amikor kiderült, hogy a NASA és Musk is belementek a projektbe, akkor döbbent rá mindenki, hogy a színész tényleg komolyan gondolja.

Forrás: Deadline

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu