Az Xbox a PlayStation hardveres kompatibilitásával gúnyolódik

Az Xbox One kontrollerek minden Xbox Series X játékkal kompatibilisek lesznek, ellenben a PlayStation DualShock 4-ével, ami PS5-játékokkal nem.

A redmondiak cége nem várt sokáig, hogy bevigye az első nagyobb ütést ellenfelének azt követően, hogy a Sony bejelentette, hogy DualShock 4 kontrollerei nem lesznek támogatottak többé majd PS5-ön, hogy annak hardveres adottságait minél jobban kihasználhassák.

Kezd kibontakozni a következő gépgeneráció közti első összecsapás, mely egyre feltűnőbben közeleg. Mind a Sony és a Microsoft visszatartják konzoljuk árának és megjelenésének bejelentését. A mai napig ez a hidegháború zajlott. Eddig. Redmond ugyanis nyíltan hadat üzent, amikor a DualShock 4 elévüléséről tett bejelentést a Sony: a DualShock 4 nem lesz teljes mértékben kompatibilis a PS5-el.

 

Tehát a Sony bejelentette, a DualShock 4 nem fog működni PS5-ös játékokkal. Ez a tény persze valahol észszerűnek tűnik, hiszen a Sony igyekezni fog kiaknázni a DualSense-ben rejlő lehetőségeket, melyet ugyebár csak akkor tapasztalunk majd meg, ha magunk is ténylegesen irányítottuk a kontrollert. Ez persze valóban erős kontrasztban van a Microsoft legújabb politikájával, aki valóban egy tovább vihető, hardveresen visszafelé kompatibilis platformot épít.

Ezért hát a hivatalos Xbox UK account támadásba lendült, és eleganciával és némi iróniával közzétették, hogy náluk minden jelenleg használt kontroller támogatott marad Xbox Series X-en is, legyenek azok a hivatalos kontrollerek, adaptív kontrollerek, Elite kontrollerek vagy akár SCUF kontik.

Ha ez nem lenne elég, a hadüzenetre Major Nelson is reagált, aki annyit posztolt, hogy a Halo Infinite osztott képernyős multijához nyugodtan tartsuk meg Xbox One kontrollereinket, hiszen mindegyik működni fog majd az Xbox Series X-en is.

Úgy tűnik, hogy ahogy közeledik a két masina megjelenése, a PS5 és Xbox Series X gyártói úgy hegyezik egyre jobban késeiket az elkövetkező kereskedelmi háborúra, melynek győzteséé a videójátékok trónja lesz.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu