Menu

Az Xbox a PlayStation hardveres kompatibilitásával gúnyolódik

Az Xbox One kontrollerek minden Xbox Series X játékkal kompatibilisek lesznek, ellenben a PlayStation DualShock 4-ével, ami PS5-játékokkal nem.

A redmondiak cége nem várt sokáig, hogy bevigye az első nagyobb ütést ellenfelének azt követően, hogy a Sony bejelentette, hogy DualShock 4 kontrollerei nem lesznek támogatottak többé majd PS5-ön, hogy annak hardveres adottságait minél jobban kihasználhassák.

Kezd kibontakozni a következő gépgeneráció közti első összecsapás, mely egyre feltűnőbben közeleg. Mind a Sony és a Microsoft visszatartják konzoljuk árának és megjelenésének bejelentését. A mai napig ez a hidegháború zajlott. Eddig. Redmond ugyanis nyíltan hadat üzent, amikor a DualShock 4 elévüléséről tett bejelentést a Sony: a DualShock 4 nem lesz teljes mértékben kompatibilis a PS5-el.

 

Tehát a Sony bejelentette, a DualShock 4 nem fog működni PS5-ös játékokkal. Ez a tény persze valahol észszerűnek tűnik, hiszen a Sony igyekezni fog kiaknázni a DualSense-ben rejlő lehetőségeket, melyet ugyebár csak akkor tapasztalunk majd meg, ha magunk is ténylegesen irányítottuk a kontrollert. Ez persze valóban erős kontrasztban van a Microsoft legújabb politikájával, aki valóban egy tovább vihető, hardveresen visszafelé kompatibilis platformot épít.

Ezért hát a hivatalos Xbox UK account támadásba lendült, és eleganciával és némi iróniával közzétették, hogy náluk minden jelenleg használt kontroller támogatott marad Xbox Series X-en is, legyenek azok a hivatalos kontrollerek, adaptív kontrollerek, Elite kontrollerek vagy akár SCUF kontik.

Ha ez nem lenne elég, a hadüzenetre Major Nelson is reagált, aki annyit posztolt, hogy a Halo Infinite osztott képernyős multijához nyugodtan tartsuk meg Xbox One kontrollereinket, hiszen mindegyik működni fog majd az Xbox Series X-en is.

Úgy tűnik, hogy ahogy közeledik a két masina megjelenése, a PS5 és Xbox Series X gyártói úgy hegyezik egyre jobban késeiket az elkövetkező kereskedelmi háborúra, melynek győzteséé a videójátékok trónja lesz.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu