Bayonetta 3: végre megszólalt a Platinum, hogyan haladnak a fejlesztéssel! [VIDEO]

Egyelőre ugyan konkrét hír nincs, de állítólag nem kell félni: a Bayonetta 3 esetében nem a development hell esete forog fent, pusztán a koronavírus miatti home office jól ismert pokla nehezíti a helyzetet.

Most már közhelynek hangzik, de muszáj leszögezni: senki sem készült fel arra, ami az egész világot alapjaiban forgatta fel és a koronavírus még a videójáték-stúdiókat sem kímélte. A teljes iparágnak kellett „újraterveznie” saját magát, hogy a fejlesztők tovább dolgozhassanak a korábban betervezett címeken. Ez a Platinum Games esete is, amelynek fejlesztői nemrég beszéltek arról, hogyan dolgoznak a pandémia alatt és emellett a leginkább várt címükről, a Bayonetta 3-ról is ejtettek pár szót.

Hideki Kamiya és Atsushi Inaban erről egy interjúban beszéltek, amelyet a GameXplainnek adtak. A Bayonetta 3 kapcsán konkrétan Kamiya egyszerűen csak annyit volt hajlandó kinyögni, hogy:

„A fejlesztés jól halad.”

Jó, mondjuk ez is jó hír, nem igaz? Nem kell telhetetlennek lenni! Ami pedig a tavasz óta kényszerűen használt munkamódszereiket illeti, Inaba kicsit részletesebben elmagyarázta, hogy home office-ban hogyan dolgoznak.

„Otthonról dolgozunk, megpróbálunk mindent megtenni, hogy az új körülményeknek megfeleljünk. Még ennek az „új típusú” fejlesztésnek a korai stádiumában járunk, de úgy gondolom, hogy az, hogyan tudunk megfelelni ennek a helyzetnek és másféle problémáknak, amelyek felmerülhetnek.

Egyébként szinte a szállóigévé vált „A rajongók aggódnak, de a Bayonetta 3 fejlesztése jól halad.” mondat, amelynek különféle változatait Hideki Kamiya szájából lehetett hallani. A játék fejlesztését egyébként 2017 decemberében jelentették be, szóval valahol érthető az aggodalom.

A Bayonetta eredetileg multiplatform játékként jelent meg 2009-ben, majd a Nintendo felvásárolta a PlatinumGames fejlesztőcsapatot és a 2014-es folytatás, a Bayonetta már Wii U exkluzívként jelent meg 2014-ben. Mivel a Wii U már a múlté, a Bayonetta 3-at természetesen Switch exkluzívként láthatjuk majd viszont – amikor végre elkészül.

Az első Bayonetta retrocikkét itt olvashatjátok.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu