Game Pass: stratégiaváltásra készül a Microsoft?

A redmondiak csendben ejtették az Xbox szót a Game Pass elnevezéséből. Vajon mire készül a Microsoft?

A Thurrott arról ír, hogy az Xbox Game Pass Twitter-fiókján augusztus elsején egy olyan kommentet posztoltak, hogy „Kipróbálunk egy új kinézetet”, miközben a logóból csendben levették az Xbox szót (igaz, a logóját ott hagyták). Ez nem valami egyszeri kilengés volt, ugyanis az Xbox Game Pass PC-s Twittere (eltérő fiókot használ a konzolos és a PC-s kiadás!) úgy reagált, hogy „dettó”, miközben náluk is eltűnt a logóból az Xbox szó. A Twitteres handlejükben még mindig ott van a név, így @XboxGamePass és @XboxGamePassPC néven fut a Microsoft előfizetéses szolgáltatásának madaras elérhetősége.

Ez nem tűnik véletlennek – júliusban a Microsoft felfüggesztette az Xbox Live Gold 12, illetve 24 hónapos előfizetésének megvásárlási opcióját, ami nagy eséllyel arra utalhat, hogy a redmondi cég ingyenessé teheti a multiplayert, így egyáltalán nem lenne szükség az Xbox Live Goldra, és ezzel nagy nyomást helyezne a cég a Sony-ra, akik nagy eséllyel a PlayStation Plust nem fogják ingyenessé tenni.

Eközben Phil Spencer, az Xbox-vezér a Twitteren reagált arra, amit még tavaly júniusban mondott. Tavaly azt állította, hogy most a Microsoft ténylegesen elhatározta magát a PC mellett, amire idén megköszönte a közösség PC-s támogatását, de tudja jól, hogy az utóbbi pár évben mondták már ezt, és joggal kapták a szkeptikus reakciókat erre, így tudja, hogy még sok tennivalójuk van még annak ellenére is, hogy a Game Passon (érdemes lesz megszokni a nevet, nem?) és a Steamen azért van igény az Xbox Game Studios munkásságára. Jelenleg a Steam toplistáján ott van a korái hozzáférésű Grounded és a Microsoft Flight Simulator is, de a Halo: The Master Chief Collection sem gyengélkedik.

Ő pedig „Brutális Craig”, aki rövid úton mém lett az interneten. A Halo Infinite játékmenetes videójában bukkant fel, és nem volt valami szép látványú a játék, ami miatt a 343 Industries is beismerte, hogy a látványon még van mit javítaniuk. Erre pedig Spencer poénosan azt mondja, hogy ő lett az Xbox kabalafigurája (mint Mario a Nintendo oldalán), és szereti, hogy a közösség képes valamit felkapni – elvégre ezzel is az Xbox Series X-et hirdetik.

Úgyhogy az Xbox térfelén is alakulnak a dolgok. Nos mikor jön az augusztusi stream?

Forrás: Gamesindustry, VG247, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu