Kojima a Death Stranding-ről és a COVID-19-ről

„Nem vagyok próféta.” – jelentette ki Hideo Kojima, a Death Stranding és a Metal Gear Solid megálmodója. Na de honnan jönnek ezek a víziók?

 

Hideo Kojima reagált a visszatérő kommentekre, amelyek azon ámuldoznak, hogy a Mester hogyan jósolta meg való világbeli eseményeinket a Death Stranding-ben. Igen, a járványhelyzetre gondolunk. Amióta csak a COVID-19 járvány elszabadult, s gyakorlatilag lekapcsolta az egész világot, a Death Stranding játékosai folyamatosan emlegetik játékuk és a valóság közötti rémisztő hasonlóságokat. A játék központi témája ugyanis az, hogy az emberek hogyan szakadnak el egymástól és a kinti valóságuktól. Kojima szerint azonban bárki meg tudta volna jósolni ezeket az eseményeket.

Instagram posztjában Kojima azt mondta, hogy ő mindig olvassa a legfrissebb híreket, így könnyű számára látni a jeleket, s eljátszani képzeletben a gondolattal, hogy mi következik ezután. Tovább fejtegette még, hogy a tudományos és technológiával kapcsolatos cikkek olvasása során gyakran elgondolkozik, hogy ezek a dolgok hogyan változathatnak meg életeket, s ezekre a gondolatokra húzza fel aztán játékait.

„Ez nem olyan bonyolult. Esetemben sem jóslat ez, mint sokkal inkább egy fantázia, ami tudományos alapokra és spekulációkra épül. S úgy tűnik, hogy ezúttal jó eséllyel beletrafáltam. Én csak fantáziálgatok, a szórakoztatóipar jövőjét találgatva. Nem vagyok próféta.”

Kojima tovább bontogatta, hogyan lát ő jeleket a jövőből:

„Még ha bizonyos tanulmányok nem is születtek meg, már elég kutatási anyag áll rendelkezésre ahhoz, hogy elmondhassuk, sikerült megragadni egy szükségszerű koncepció alapját. Korábban meghívtak egy bizonyos vállalat laborjába, ahol is úgy éreztem magam, mintha csak egy sci-fibe csöppentem volna. Nagyon sok a magvacska (vagy jel) szétszórva a világban, mely csak arra vár, hogy kikelhessen. Én csak ezeket a magvakat fogom meg, s kicsit felgyorsítom a növekedésüket. Ehhez csak egy történetíró képzelőerejére van szükség.”

Íme hát Kojima, aki nem próféta ugyan, de egy gondolkodó!

Forrás: PlayStation LifeStyle

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu