Top 12 szamuráj játék, legrosszabbtól a legjobbig

VÉLEMÉNY – A szamuráj útja végig kísért már minket néhány címen, vegyük most ezeket sorra, kezdve a kevésbé sikerült darabokkal, majd zárva listánkat a legjobbal.

 

A szamuráj-téma örök partnere a videójátékoknak, remek alapanyag, amely sok kiváló játékot szült már. Az ősi Japán játékosokat és fejlesztőket egyaránt vonz, hiszen rengeteg lehetőséget rejt magában: lehet stratégiai játék, akció, Hack and Slash, RPG, sőt, mint tudjuk még a túlélő horror is belefér.

A lényeg, hogy minden kihívás közepette kövessük a busidót, a szamuráj kódot. Listánkat kicsit megbolondítottuk 2 extra címmel, ami még eszünkbe jutott. Ennek ellenére az első helyezett nem lehet nagy meglepetés, de azért csak olvassátok át a felsorolást, ki tudja mit találtok!

Ez a lista 10 játékot, plusz 2 meglepetés címet tartalmaz, amelyeket valamilyen formában mindenképpen ki kell próbálnotok! Emellett örömmel vesszük a visszajelzéseket, hogy nektek mely szamuráj témájú játékok a kedvenceitek!

 

 

 

12. Samurai Shodown Saga

Az SNK verekedős játékai (a Fatal Fury vagy a The King of Fighters) majdnem 30 éve velünk vannak. 1993.-ban jelent meg az első rész ebből a hét részes sorozatból. A legújabb fejezet tavaly látta meg a napvilágot, megjelent minden nagyobb platformra, és a kritikusok és a játékosok is nagyon jól fogadták.

 

 

 

11. For Honor

A Ubisoft meghökkentő koncepcióval állt elő, ami végül nagyot ütött: középkori lovagok, vikingek és szamurájok csapnak össze játékukban. Kockázatos ötlet volt ezt így kivitelezni, de végül bejött, nagyon nagy részt köszönhető ez a remekbeszabott multiplayer-nek. Ebben a játékban persze szamurájaink fittyet hánynak a busidóra, de itt nem is ez a lényeg.

 

 

 

 

10. Shogun 2: Total War

Mielőtt a Creative Assembly egy Alien-t uszított volna ránk a fantasztikus Alien: Isolation-ben, a brit csapat epikus csatákat a középpontba helyező stratégiai játékairól volt híres. A közel 30 éve ügyködő csapattal majdnem egyidős legendás szériája, a Total War saga, ami 2000-ben megismertetett minket az érzéssel, hogy milyen, amikor valódi seregek csapnak össze egymással.

Mivel imádjuk a szamurájokat, így csak javasolni tudjuk a Shogun 2: Total War-t, ami amellett, hogy tökéletes harci szimuláció, az egyik legjobb stratégiai játék is a piacon.

 

 

 

9. Muramasa: The Demon Blade

A Vanillaware, amely olyan címekért felel, mint az Odin Sphere és a Dragon’s Crown ránk hagyott egy csodálatos szamurájos címet Nintendo Wii-re és PlayStation Vita-ra. A Genroku-korszakban, a szamurájok fénykorában játszódó játék egy amnéziás szökevény és egy rejtélyes fiatal nő szerepébe helyez minket, akit a Jinkuro lélek szállt meg. Rengeteg akció két dimenzióban, mással összetéveszthetetlen művészi dizájnnal.

 

 

 

 

8. Ronin Blade (Amerikában Soul of the Samurai)

A Ronin Blade az egyik legkevésbé ismert Konami-játék, ezért most meg is ragadnánk az alkalmat, hogy ajánljuk. Túlélő-horrorhoz hasonló játékmechanika, amelyben a túlvilágról visszatérő szamurájok kapnak szerepet. Érdekes, nem? Nem tökéletes játék, de az ötlet miatt megér egy próbát.

 

 

 

7. Genji: Dawn of the Samurai

Habár a PlayStation 3-as folytatás sikeresebb lett, a Genji: Dawn of the Samurai mégis az a játék, amely az évek során kultstátuszba emelkedhetett. Intenzív, addiktív akció-kaland, melyet az ipar legendája, Yoshiki Okamoto vezényelt, aki egyébként aztán otthagyta a Capcom-ot hogy megalapítsa a Game Republic-ot.

 

 

6. Way of the Samurai (+1 extra játék)

A játék, amely az egyik legérdekesebb betekintést engedi az Edo-kor végébe, a szamurájok végnapjaiba. Teszi ezt sok párbeszéddel, kaland-RPG elemek ötvözésével. A játékban fontos szerepet kapott a busidó követése, de sajnos a sztori vége történelemhű, így tudható, mi lesz hőseink sorsa.

Rengeteg alternatív befejezés, sok kis aprósággal változtathatunk azért a mellékszereplők és így a jövőbeli Japán sorsán. A játékban fontos még a harc, amelyhez 40 egyedi szamurájkard is rendelkezésünkre áll. (Egy karddal kezdünk, a többit elesett ellenfeleinktől szedhetjük fel.) A rövid játékot tehát az újrajátszás élteti, pár nap áll csupán rendelkezésünkre, annak történetét azonban maximálisan mi alakítjuk.

 

 

 

5. Shadow Tactics: Blades of the Shogun

Ha tetszett a Commandos, vagy szereted a Desperados-t, akkor utóbbi készítőinek szamuráj játékát se hagyd ki! A Shadow Tactics: Blades of the Shogun egy remek lopakodós taktikai stratégia. Az egyik legjobb szamurájos játék melyet ebben a generációban láttunk, oldschool dizájn, de egy megunhatatlan játékmegközelítés!

 

A szamuráj útja végig kísért már minket néhány címen, vegyük most ezeket sorra, kezdve a kevésbé sikerült darabokkal, majd zárva listánkat a legjobbal.

 

4. Nioh Saga

A Team Ninja szamurájköntösbe öltöztette a Dark Souls-t, és milyen jól tette! A játék abszolút a klasszikus From Software-elemekre épít, miközben saját személyiséggel bír, különösen igaz ez a remek szamurájos akcióra. Mindkét rész alap, minden hardcore arcnak ajánlható, habár tényleg piszok nehéz gamekről van szó!

 

 

A szamuráj útja végig kísért már minket néhány címen, vegyük most ezeket sorra, kezdve a kevésbé sikerült darabokkal, majd zárva listánkat a legjobbal.

 

3. Onimusha Saga

A Capcom sajnos 15 éve véget ért sorozata – melyen Keiji Inafune munkálkodott – igazi klasszikus. Az első rész hagyományos rögzített kameranézetes túlélő-horrornak indult (mely leginkább a Resident Evil-re hasonlított, kardokkal), de a folytatás már az egyik legjobb Hack and Slash-játék lett, amit valaha láttunk. A harmadik rész, a Demon Siege is óriási: időben kalandozva kell együttműködnie középkori japán hősünknek egy jelenkori francia rendőrrel, akit Jean Reno alakított. (!)

 

 

A szamuráj útja végig kísért már minket néhány címen, vegyük most ezeket sorra, kezdve a kevésbé sikerült darabokkal, majd zárva listánkat a legjobbal.

 

2. Sword of the Samurai (+1 extra játék, Japánban Kengo 2: Legacy of the Blade címen futott)

Az egyik legjobb szamurájos játék, ami valaha készült. Itt nincs szó hatalmas történetről, epikus kalandokról: ez a játék a befelé tekintésről, a merengésről és megértésről szól. A busidó kódja szerint kell becsületes szamurájt alakítanunk egy sandbox, azaz nyílt világban.

De ezt a nyílt világot ne az Assassin’s Creed szerint értsétek: egy menüből választhattunk meditációink közepette következő tevékenységet, kihasználva a nap minden óráját, tornákra járva, vagy párbajok kihívásaira válaszolva, mesterek alatt tanulva, természetesen magának a meditációnak is fontos figyelmet szentelve.

Gyakorlatilag egy végletekig kidolgozott verekedős játék ez kardokkal, amelyben több ezer stílust hozhattunk létre 100 különböző karddal kombinálva. (!) A Kengo-széria második darabja nálunk Sword of the Samurai címen jelent meg, Amerikában sajnos soha nem került a boltok polcaira, így alig ismert cím maradt. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

 

 

A szamuráj útja végig kísért már minket néhány címen, vegyük most ezeket sorra, kezdve a kevésbé sikerült darabokkal, majd zárva listánkat a legjobbal.

 

1. Ghost of Tsushima

A játék, ami ezt a listát ihlette. Az amerikai Sucker Punch rávert egy kört a japán piacra, és letett egy igazán lebilincselő játékot az asztalra, amelyből csak úgy áramlik a szamuráj hangulat. A történet Jin Sakai bosszútörténete a becsület útján. Vajon meddig tartható a busidó, és hol kell megtörni a kódot, hogy megvédd a sajátjaidat? Halál, bosszú, hagyomány és egy csipetnyi természetfeletti keveredik egymással ebben a nyílt világú kalandban. A Ghost of Tsushima nem csak aktuális, technikai fronton szinte tökéletes játék, de az egyik legjobb is, amely valaha a témához nyúlt.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu