Menu

Top 12 szamuráj játék, legrosszabbtól a legjobbig

VÉLEMÉNY – A szamuráj útja végig kísért már minket néhány címen, vegyük most ezeket sorra, kezdve a kevésbé sikerült darabokkal, majd zárva listánkat a legjobbal.

 

A szamuráj-téma örök partnere a videójátékoknak, remek alapanyag, amely sok kiváló játékot szült már. Az ősi Japán játékosokat és fejlesztőket egyaránt vonz, hiszen rengeteg lehetőséget rejt magában: lehet stratégiai játék, akció, Hack and Slash, RPG, sőt, mint tudjuk még a túlélő horror is belefér.

A lényeg, hogy minden kihívás közepette kövessük a busidót, a szamuráj kódot. Listánkat kicsit megbolondítottuk 2 extra címmel, ami még eszünkbe jutott. Ennek ellenére az első helyezett nem lehet nagy meglepetés, de azért csak olvassátok át a felsorolást, ki tudja mit találtok!

Ez a lista 10 játékot, plusz 2 meglepetés címet tartalmaz, amelyeket valamilyen formában mindenképpen ki kell próbálnotok! Emellett örömmel vesszük a visszajelzéseket, hogy nektek mely szamuráj témájú játékok a kedvenceitek!

 

 

Samurai Shodown header image

 

12. Samurai Shodown Saga

Az SNK verekedős játékai (a Fatal Fury vagy a The King of Fighters) majdnem 30 éve velünk vannak. 1993.-ban jelent meg az első rész ebből a hét részes sorozatból. A legújabb fejezet tavaly látta meg a napvilágot, megjelent minden nagyobb platformra, és a kritikusok és a játékosok is nagyon jól fogadták.

 

for honor drops split screen cacz.h720

 

 

11. For Honor

A Ubisoft meghökkentő koncepcióval állt elő, ami végül nagyot ütött: középkori lovagok, vikingek és szamurájok csapnak össze játékukban. Kockázatos ötlet volt ezt így kivitelezni, de végül bejött, nagyon nagy részt köszönhető ez a remekbeszabott multiplayer-nek. Ebben a játékban persze szamurájaink fittyet hánynak a busidóra, de itt nem is ez a lényeg.

 

 

Total War Shogun 2 Free to Download for One Week 2

 

 

10. Shogun 2: Total War

Mielőtt a Creative Assembly egy Alien-t uszított volna ránk a fantasztikus Alien: Isolation-ben, a brit csapat epikus csatákat a középpontba helyező stratégiai játékairól volt híres. A közel 30 éve ügyködő csapattal majdnem egyidős legendás szériája, a Total War saga, ami 2000-ben megismertetett minket az érzéssel, hogy milyen, amikor valódi seregek csapnak össze egymással.

Mivel imádjuk a szamurájokat, így csak javasolni tudjuk a Shogun 2: Total War-t, ami amellett, hogy tökéletes harci szimuláció, az egyik legjobb stratégiai játék is a piacon.

 

Muramasa Rebirth 4

 

 

9. Muramasa: The Demon Blade

A Vanillaware, amely olyan címekért felel, mint az Odin Sphere és a Dragon’s Crown ránk hagyott egy csodálatos szamurájos címet Nintendo Wii-re és PlayStation Vita-ra. A Genroku-korszakban, a szamurájok fénykorában játszódó játék egy amnéziás szökevény és egy rejtélyes fiatal nő szerepébe helyez minket, akit a Jinkuro lélek szállt meg. Rengeteg akció két dimenzióban, mással összetéveszthetetlen művészi dizájnnal.

 

 

 

 

8. Ronin Blade (Amerikában Soul of the Samurai)

A Ronin Blade az egyik legkevésbé ismert Konami-játék, ezért most meg is ragadnánk az alkalmat, hogy ajánljuk. Túlélő-horrorhoz hasonló játékmechanika, amelyben a túlvilágról visszatérő szamurájok kapnak szerepet. Érdekes, nem? Nem tökéletes játék, de az ötlet miatt megér egy próbát.

 

 

30319

 

7. Genji: Dawn of the Samurai

Habár a PlayStation 3-as folytatás sikeresebb lett, a Genji: Dawn of the Samurai mégis az a játék, amely az évek során kultstátuszba emelkedhetett. Intenzív, addiktív akció-kaland, melyet az ipar legendája, Yoshiki Okamoto vezényelt, aki egyébként aztán otthagyta a Capcom-ot hogy megalapítsa a Game Republic-ot.

 

 

6. Way of the Samurai (+1 extra játék)

A játék, amely az egyik legérdekesebb betekintést engedi az Edo-kor végébe, a szamurájok végnapjaiba. Teszi ezt sok párbeszéddel, kaland-RPG elemek ötvözésével. A játékban fontos szerepet kapott a busidó követése, de sajnos a sztori vége történelemhű, így tudható, mi lesz hőseink sorsa.

Rengeteg alternatív befejezés, sok kis aprósággal változtathatunk azért a mellékszereplők és így a jövőbeli Japán sorsán. A játékban fontos még a harc, amelyhez 40 egyedi szamurájkard is rendelkezésünkre áll. (Egy karddal kezdünk, a többit elesett ellenfeleinktől szedhetjük fel.) A rövid játékot tehát az újrajátszás élteti, pár nap áll csupán rendelkezésünkre, annak történetét azonban maximálisan mi alakítjuk.

 

 

3170992 1394903378 shado

 

5. Shadow Tactics: Blades of the Shogun

Ha tetszett a Commandos, vagy szereted a Desperados-t, akkor utóbbi készítőinek szamuráj játékát se hagyd ki! A Shadow Tactics: Blades of the Shogun egy remek lopakodós taktikai stratégia. Az egyik legjobb szamurájos játék melyet ebben a generációban láttunk, oldschool dizájn, de egy megunhatatlan játékmegközelítés!

 

A szamuráj útja végig kísért már minket néhány címen, vegyük most ezeket sorra, kezdve a kevésbé sikerült darabokkal, majd zárva listánkat a legjobbal.

 

4. Nioh Saga

A Team Ninja szamurájköntösbe öltöztette a Dark Souls-t, és milyen jól tette! A játék abszolút a klasszikus From Software-elemekre épít, miközben saját személyiséggel bír, különösen igaz ez a remek szamurájos akcióra. Mindkét rész alap, minden hardcore arcnak ajánlható, habár tényleg piszok nehéz gamekről van szó!

 

 

A szamuráj útja végig kísért már minket néhány címen, vegyük most ezeket sorra, kezdve a kevésbé sikerült darabokkal, majd zárva listánkat a legjobbal.

 

3. Onimusha Saga

A Capcom sajnos 15 éve véget ért sorozata – melyen Keiji Inafune munkálkodott – igazi klasszikus. Az első rész hagyományos rögzített kameranézetes túlélő-horrornak indult (mely leginkább a Resident Evil-re hasonlított, kardokkal), de a folytatás már az egyik legjobb Hack and Slash-játék lett, amit valaha láttunk. A harmadik rész, a Demon Siege is óriási: időben kalandozva kell együttműködnie középkori japán hősünknek egy jelenkori francia rendőrrel, akit Jean Reno alakított. (!)

 

 

A szamuráj útja végig kísért már minket néhány címen, vegyük most ezeket sorra, kezdve a kevésbé sikerült darabokkal, majd zárva listánkat a legjobbal.

 

2. Sword of the Samurai (+1 extra játék, Japánban Kengo 2: Legacy of the Blade címen futott)

Az egyik legjobb szamurájos játék, ami valaha készült. Itt nincs szó hatalmas történetről, epikus kalandokról: ez a játék a befelé tekintésről, a merengésről és megértésről szól. A busidó kódja szerint kell becsületes szamurájt alakítanunk egy sandbox, azaz nyílt világban.

De ezt a nyílt világot ne az Assassin’s Creed szerint értsétek: egy menüből választhattunk meditációink közepette következő tevékenységet, kihasználva a nap minden óráját, tornákra járva, vagy párbajok kihívásaira válaszolva, mesterek alatt tanulva, természetesen magának a meditációnak is fontos figyelmet szentelve.

Gyakorlatilag egy végletekig kidolgozott verekedős játék ez kardokkal, amelyben több ezer stílust hozhattunk létre 100 különböző karddal kombinálva. (!) A Kengo-széria második darabja nálunk Sword of the Samurai címen jelent meg, Amerikában sajnos soha nem került a boltok polcaira, így alig ismert cím maradt. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

 

 

A szamuráj útja végig kísért már minket néhány címen, vegyük most ezeket sorra, kezdve a kevésbé sikerült darabokkal, majd zárva listánkat a legjobbal.

 

1. Ghost of Tsushima

A játék, ami ezt a listát ihlette. Az amerikai Sucker Punch rávert egy kört a japán piacra, és letett egy igazán lebilincselő játékot az asztalra, amelyből csak úgy áramlik a szamuráj hangulat. A történet Jin Sakai bosszútörténete a becsület útján. Vajon meddig tartható a busidó, és hol kell megtörni a kódot, hogy megvédd a sajátjaidat? Halál, bosszú, hagyomány és egy csipetnyi természetfeletti keveredik egymással ebben a nyílt világú kalandban. A Ghost of Tsushima nem csak aktuális, technikai fronton szinte tökéletes játék, de az egyik legjobb is, amely valaha a témához nyúlt.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu