Gyorsabb, biztonságosabb és könnyebben használható MS Store

Az MS Store, vagy Microsoft Store idén ősszel komoly fejlesztésen esik át. Ez lesz a PC, az Xbox One, és a később érkező Xbox Series X új áruháza.

 

A The Microsoft Store PC-re is megkapja a fejlesztéseket, melyek között keresési filterek, kategóriák és új biztonsági beállítások is helyet kaptak.

A Microsoft már helyezkedik a csatatéren, s megmutatták hivatalos blogjuk oldalán az első képeket az új áruházukból, a Microsoft Store megújult verziójából. A redmondi cég szerint sokkal többről beszélünk, mint egy egyszerű frissítés, s szinte nulláról építették fel ismét a rendszert, hogy az gyorsabb, biztonságosabb és könnyebben használható legyen.

Az új Microsoft Store újításai közé tartozik, hogy ezúttal az előző generációs gép, az Xbox One és a jövő, az Xbox Series X is osztozik majd a felületen. Azt is megerősítették, hogy közel kétszer gyorsabb lesz, mint korábban. A vállalat blogján kiemelik, hogy kevesebb, mint két másodperc alatt elindul, a böngészési sebesség pedig jelentősen megnő a gyorsabban betölthető oldalaknak hála, így hamarabb tudunk árakat csekkolni vagy előzeteseket nézni.

 

 

Egy játékot, programot, filmet vagy TV show-t megtalálni gyorsabb lesz, mint valaha

Miután az Xbox One születésekor igen sok kritika érte a felületet, a Microsoft igyekszik azt a benyomást kelteni, hogy az incidens nem fog megismétlődni, s azt mondják, hogy egy olyan áruházat alkottak, ami sokkal jobban bevonzz majd, s intuitív módon használható lesz bárki számára. A kiadott megjegyzés szerint könnyebb lesz megtalálni egy játékot, programot, filmet vagy televíziós show-t, mint valaha, hála az újradizájnolt kezelőfelületnek, ami lehetővé teszi a vásárló „ablakok” közötti gyors ugrásokat. Ez ideális megoldásnak tűnik, hiszen rengeteg játék lesz elérhető az Xbox családból köszönhetően a visszafelé kompatibilitásnak.

A rengeteg Microsoft Store-on eszközölt változtatás közül, ez az a néhány, amelyről tudunk már valamit:

  • Az újraalkotott keresőnek hála könnyebb szűrőket alkalmazni kereséskor.
  • A Wish List átalakult, most már könnyebb új játékokat hozzáadni s gyorsan ellenőrizhető a lista tartalma is.
  • A bevásárló kosár könnyebbé teszi a vásárlást, sokkal könnyebb hozzáadni, megnézni és megvásárolni azt, ami a kosárba kerül.
  • Ennyire könnyű még sohasem volt a vásárlás az Xbox négy generációja között.
  • Az egyik legfontosabb dolog, amin a Microsoft sokat dolgozott, az a biztonság, így a családok nyugalommal mehetnek fel és böngészhetnek a játékok között, vásárolhatnak, úgy, hogy mindig a megfelelő tartalom jön szembe velük. Az új szűrőkkel beállíthatóvá válik majd az életkor, így ha a gépet például egy kisgyerek használja, ő nem fogja majd látni a számára nem megfelelő, idősebbeknek szánt tartalmakat.

 

Az áruház fejlesztéseit fokozatosan adagolják majd, az Xbox Insider tagok pedig augusztus 5.-étől kezdhetik észrevenni a különbséget.

Forrás: 3DJuegos, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu