Több Xbox 360-as játék is visszatért a Microsoft Store-ra! Köztük… az utolsó Silent Hill?!

Véletlen, vagy a Microsoft készül valamire itt is? (A Game Pass is egy másik gyanús irány, amiről tegnap már szó volt.)

A digitálisan elérhető játékoknak megvan a hátránya: ha elvesztjük a hozzáférésünket, akkor buktuk a vételt. Vagy ha teljesen eltávolítják a digitális boltból, akkor is bukó a helyzet. És nem olyan gyakori, hogy az eltávolított játékok hirtelen ismét felütik a fejüket, de most az Xbox 360-as játékok közül néhány pontosan ezt lépte meg a minap.

Wario64 azt írja a Twitteren, hogy szerinte a Microsoft a backenden, a Microsoft Store háttérrendszerein dolgozhat, hogy a visszamenőleges támogatás megfelelően működjön az Xbox Series X-en, de nem biztos abban, hogy a redmondiak direkt listázták ki ismét ezeket a támogatott címeket, ám szerinte az kiemelkedően jó funkció, hogy a Microsoftos kreditjeinket Xbox visszamenőleges játékokra is költhetjük, mégpedig anélkül, hogy egy Xbox 360-nal kell rendelkeznünk!

A Redditen találtunk egy listát a játékokról. Zárójelben a levételük évét írjuk: Axel & Pixel, Babel Rising (2016), Battlefield 2: Modern Combat (csak Brazíliában…?), Burnout Paradise (2018 február), Cabela’s Dangerous Hunts 2013, Cabela’s Hunting Expeditions, Deadly Premonition, DiRT 3 (2016. december 21.), Fuel, Greg Hastings Paintball 2, Grid 2 (2019 augusztus), Jurassic Park: The Game, Le Tour de France 2009, Le Tour de France 2011 (csak az Egyesült Királyságban), Mad Tracks, Midnight Club: Los Angeles (2018 október), Motocross Madness (2016 augusztus), Operation Flashpoint: Red River, Overlord (2018 december), Pure, Runner2, Tom Clancy’s H.A.W.X. (2015. augusztus 26.), Silent Hill: Downpour (2015. január 5.), Syndicate.

Igen, köztük van a jelenleg legújabb Silent Hill is. Az érdekesség az, hogy a PlayStation Store-on nem találhatjuk meg a Silent Hill: Downpourt (ezt a játékot a cseh Vatra Games csinálta, ami a játék sikertelensége után meg is szűnt). PC-re pedig nem jött ki. Úgyhogy… jelenleg ez az egyetlen legális és hivatalos módja a játék digitális beszerzésének.

Wario64 kiemelte még, hogy a vásárlással nem biztos, hogy Xbox 360-as licencet kapunk, azaz nem biztos, hogy költekezés után tényleg hozzáférést kapunk a játékhoz. Még nem tudni, hogy ebből mi alakul ki, de „Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik.”

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu